Kamu bankalarının konut kredi faiz ve finansman oranlarını yüzde 0,99’a çekmesinin ardından gözler konut piyasasına çevrildi. Bu kapsamda Sarıyer, fiyat - kira geri dönüşüm süreleri hesaplandığında yatırım için ne kadar cazip?

Ziraat Bankası ile başlayan kredi faiz indirimlerine birçok kamu bankasının dahil olması ve konut kredisi faizlerindeki düşüş, ev hayalini yükselen faizlerden dolayı erteleyen binlerce vatandaşı harekete geçirdi.

Sarıyer’de konut fiyatları düştü

İstanbul'un 39 ilçesindeki satılık konut fiyatlarına bakıldığında en fazla artış Ataşehir, Beşiktaş, Avcılar, Bakırköy, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Esenler, Esenyurt, Fatih, Küçükçekmece, Sarıyer, Şişli ve Zeytinburnu'da gerçekleşti. Bayrampaşa, Adalar, Beykoz, Pendik ve Silivri'de ise fiyatlarda düşüş oldu.

Konut fiyatları 200 bin TL'den başlıyor

İnşaat firmaları ile emlakçıların kapılarını aşındıran çok sayıda vatandaş indirimli oranlar üzerinden ev hayalini gerçekleştirmek için ilk adımı atmaya başladı. İstanbul genelinde satılıkta fiyat aralığı ortalamada ilçesine göre 200 bin TL'den başlayıp 1 milyonun üzerine çıkıyor. Kiralık tarafında ise 800 TL'den başlayıp 4 bin TL bandına seyrediyor. Yine 1 milyon TL'lik bir konutun ortalama kirası 4 bin TL civarında iken söz konusu kira oranı ile geri dönüş süresi 20 yıl, 200 bin TL'lik 800 TL kiralı bir evin geri dönüşüm süresi de 20 yıl olarak hesaplanıyor.

SARIYER POSTA