Corona virüs salgınına karşı uygulanan maske takma zorunluluğuna rağmen Sarıyer sahillerinde bazı vatandaşların kurala uymadığı görüldü. Kimi vatandaşlar maske kullanmazken, kimileri ise maskeyi ya çene altlarına taktı ya da ellerinde gezdirdi.

Yeni tip corona virüsle (Covid-19) mücadelede normalleşme sürecine geçilmesinin ardından bulaşın önüne geçilmesi için maske takmak zorunlu hale getirilmişti. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeyle, bu kurala uymayanlara para cezasına uygulanacağı da duyurulmuştu. Ancak tüm uyarılara ve uzman önerilerine rağmen Sarıyer'deki sahil bantlarında birçok insanın maske takmadan dolaşması dikkatlerden kaçmadı.

DUYARSIZLIĞA İSYAN ETTİLER

Tüm bu olumsuz görüntülere rağmen maske takan insanlar da vardı. Kurallara uyan, hem kendi hem de etrafındakilerin sağlığını düşünerek maske takan vatandaşlar, maskesiz dolaşan kişilerin duyarsızlığına isyan etti. Vatandaşlar denetimlerin sıklaştırılmasını istedi.

"POLİS DENETİM YAPIYOR AMA SIKLAŞTIRILMASI LAZIM"

Maske takmayanların cezalandırılması için polisin denetimlerini sıklaştırması gerektiğini ifade eden Fatih Keskin, "İnsanların maskeyi ağızlarına takarak kullanmaları gerekiyor ama televizyonlarda nasıl kullanılacağının gösterilmesine rağmen birçoğu maskeyi çenelerine takarak kullanıyor. Bunun bu şekilde kullanılmasının hiçbir anlamı yok. Toplu taşımaya biniyorum, maskeler hep çenede. Bazıları da maskeyi alıp kollarına takıyor. Bu bir aksesuar ya da spor değil, bizim sağlığımız için gerekli olan bir şey. Şu an buradan geçen 10 insandan 6'sının maskesi yok. Bu kişiler, insanların sağlıklarıyla oynuyor. Biz açık alanda çalışmamıza rağmen 12 saat boyunca maske takıyoruz. Polisler de yeri geliyor, bazen geziyor, ceza uyguluyor ama yeterli değil. 1 saat sonra yine aynı manzara ortaya çıkıyor. Bu yüzden denetimlerin sıklaştırılmasını istiyoruz. Denetimler sıklaştırıldığı sürece bu olayı daha az bir hasarla daha güvenli bir şekilde atlatacağımızı düşünüyorum. Bakın görüyorsunuz, insanlar yolda yürüyor ve birinde maske var birinde yok, maskeyi koluna takmış. Motosikletliye bakın, ağzında maske yok. Demin de söylediğim gibi, 10 insanın 6'sında maske yok. Tüm dünya adına, bir an önce bu virüsten kurtulmayı diliyorum" şeklinde konuştu.

SARIYER POSTA GAZETESİ