Sarıyer’de faaliyet gösteren işletmeleri denetleyen İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü incelemelerini aralıksız sürdürüyor. Ekipler, rutin kontrollerin yanı sıra corona virüsüne karşı alınan önlemlerin de yerine getirilip getirilmediğini kontrol ediyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde başlatılan ‘ürün bazlı’ gıda kontrolleri kapsamında Sarıyer’deki market, fırın ile bakkal başta olmak üzere et ve süt ürünleri satan işletmelerde denetimler yapıldı.

İŞLETMELER UYARILDI

Corona virüsüne karşı alınan önlemler kapsamında ambalajsız ürün satışının yasaklanmasının ardından işletmelerde kurala uyulup uyulmadığı denetlendi. Yasaklara uymayan firmalar ekipler tarafından uyarılırken, detaylı bilgilendirmeler de yapıldı.

ÜRETİCİLERE YAKIN TAKİP

Sarıyer İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları yalnızca işletmeler ile sınırlı değil. İlçenin köyler bölgesi olarak adlandırılan ve tarımın yapıldığı mahallelere giden ekipler, tarım ve hayvancılığın aksamaması, üreticilerin mağdur olmaması için incelemelerde bulundu.

SARIYER POSTA