20 Haziran Cumartesi günü (yarın) binlerce Sarıyerli öğrenci, daha iyi bir lisede eğitim görebilmek için LGS'ye girecek. Corona virüs ile mücadele ettiğimiz bu günlerde öğrencilerin daha sağlıklı koşullar altında sınava girebilmeleri için ilçedeki okullarda önlemler alınmaya devam ediyor.

Türkiye genelinde 1.7 milyon öğrencinin gireceği sınavın birinci oturumu 09.30'da, ikinci oturum sınavı ise 11.30'da başlayacak. Sarıyer'deki binlerce öğrenci de en iyi liseyi kazanabilmek için ter dökecek.

OKULLARDA GEREKLİ TEDBİRLER ALINDI

Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda Milli Eğitim Bakanlığı sınav öncesi okullarda bir takım önlemlerin alınmasına karar verdi. Buna göre, Sarıyer'deki okullarda sınava girecek öğrencilerin sosyal mesafeye uygun şekilde sıra olmaları amacıyla yerler işaretlendi. Ayrıca okul girişlerinde el dezenfektanları konuldu.

SINIFLAR DEZENFEKTE EDİLDİ

Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün aldığı tedbirlerin yanı sıra Sarıyer Belediyesi de öğrencilerin sınav olacağı sınıfları dezenfekte etmeye devam ediyor. Ekipler, öğrencilerin temas edebileceği her noktayı özel sıvı ile temizliyor.

SARIYER POSTA GAZETESİ