Sarıyer Posta Gazetesi olarak geçtiğimiz günlerde 'Sarıyer'de umumi tuvalet sıkıntısı' başlıklı manşet büyük ses getirirken, haberin ardından ilçedeki camilerin tuvaletleri ve abdest alınan bölümleri yeniden açıldı.

Sarıyer'in gündemini belirleyen ve sorunlarını dile getiren Sarıyer Posta Gazetesi, salgın süreci boyunca vatandaşların en büyük sorunlarından birini daha sayfalarına taşıdı. Corona virüs nedeniyle geçtiğimiz aylarda camilerin tuvaletleri ve abdest alınan bölümlerin kapatılması vatandaşları zor durumda bırakırken, alınan yeni karar gereği yasaklar kalktı.

SARIYER POSTA GÜNDEME GETİRMİŞTİ

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından corona virüsün yayılmaması amacıyla camilerdeki tuvaletlerin kapatılması Sarıyerlileri zor durumda bırakırken, Sarıyer İlçe Müftülüğü'ne gönderilen talimat ile yaşanan mağduriyet ortadan kalktı. İhtiyaçlarını karşılamakta zorlanan vatandaşlar, gazetemize "Sıcak havalarda yürüyüş yaptığımız için elimizi ve yüzümüzü yıkayacak bir yer yok" sözleriyle sitemlerini dile getirmişlerdi.

VATANDAŞLAR BÜYÜK ZORLUKLAR YAŞIYORDU

Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda 10.00 ile 20.00 saatleri arasında dışarıya çıkan 65 yaş üstü Sarıyerliler başta olmak üzere, vatandaşlar alınan karar gereği camilerdeki tuvaletlerin kapatılması ve ilçe merkezinde umumi tuvaletin olmaması nedeniyle büyük zorluklar yaşıyordu.

BENZER HABER: SARIYER'DE UMUMİ TUVALET SIKINTISI

HABER LİNKİ: https://www.sariyerposta.com/sariyer-haberleri/sariyer-de-umumi-tuvalet-sikintisi-h61500.html

SARIYER POSTA GAZETESİ