2020 yılının ilk Sarıyer Belediye Meclisi toplantısı Belediye Başkan Yardımcısı ve Meclis Başkanvekili Hüseyin Coşkun’un başkanlığında yapıldı. Oturumda görüşülen 7 madde alt komisyonlara havale edilirken, Meclis geçen Ağustos ayındaki tatili oy birliği ile onayladı.

Ocak ayının ilk Meclis toplantısına geçtiğimiz günlerde göreve gelen İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanı Mustafa Yazıcı, Meclis üyeleri, STK temsilcileri ve Sarıyerliler katıldı.

COŞGUN’DAN İLÇE BAŞKANLARINA TEBRİK

Sarıyer Belediye Meclisi AK Parti Üyesi Hüseyin Coşgun, “AK Parti 2020 yılının Sarıyer’imize ve İstanbul’umuza hayırlar getirmesini Rabbimden niyaz ediyorum. AK Parti grubu olarak CHP ve İYİ Parti ilçe başkanlarını tebrik ediyor, her iki partinin de Sarıyer’imize iyi hizmetler yapmasını temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.

GÜNEL’DEN BARIŞ VURGUSU

Sarıyer Belediye Meclisi CHP Üyesi Nizamettin Günel ise, “Yeni yılın ülkemize ve dünyaya savaş değil, barış getirmesini diliyorum. Sınır komşularımızda yaşanan olayların bir daha tekrarlanmamasının ve ülkemizin de bu olayların içerisine girmemesi çok önemli. İnşallah ülkemiz bu savaşın içerisine dahil olmaz. Son olarak ilçe başkanı seçilen Sevim Yalınkılıç’a ve Mustafa Yazıcı’ya da başarılar diliyorum” diye konuştu.

MADDELER ALT KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

Oturumda gündem dışı söz alan Sarıyer Belediye Meclisi AK Parti Üyesi Ergin Durdu 4 maddelik yazılı soru önergesi verirken, Sarıyer Belediye Meclisi MHP Üyesi Mehmet Delihasan ise üyelerin bilgilendirilmesi adına 5 başlıkta soru yöneltti. Gündem dışı konuşmaların ardından Sarıyer Belediye Başkanlığı 2020 Yılı Denetim Komisyonu üye seçimi yapıldı. Oylama sonucunda komisyona CHP’den Hayrettin Dereli ile Ayşen Ağma, AK Parti’den ise Ergin Durdu seçildi. Toplantının son bölümünde Meclis gündemine gelen 7 madde alt komisyonlara havale edildi.

SARIYER POSTA