Her yıl olduğu gibi bu yıl da Maden Mahallesi’nde kurulacak olan kurban satış yeri ve kesim alanı ile ilgili hazırlıklar aralıksız devam ediyor. Pazarda corona virüs salgınına karşı gerekli önlemler de alınacak.

Satışlar için kurulan ve toplamda 35 çadırdan oluşan kurban satış alanı brandalarla kapatılırken, dünyayı etkisi altına alan corona virüs salgınına karşı sıkı önlemler alınacak. Bu kapsamda kurbanlık almaya gelen veya kesim için bekleyen vatandaşların sosyal mesafeye uymaları için gerekli uyarı tabelaları koyulacak. Pazarın belirli yerlerinde dezenfektan yer alacak.

GEREKLİ DÜZENLEMELER YAPILACAK

Kurban kesecek vatandaşlar, Sarıyer Belediyesi Gelirler Müdürlüğü tarafından verilen hayvan kesim fişleriyle Maden Mahallesi'nde bulunan alanda hem kurbanlarını satın alabilecek hem de kesimlerini deneyimli kasaplara yaptırabilecekler. Kesimler için modern araçlarla donatılmış 3 büyük kesim alanı mevcut. Sarıyer Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler hayvan satmak için gelen esnafın ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde gerekli düzenlemeleri yapacak. Yetkililerden alınan bilgilere göre, getirilen hayvanların indirilmesi için rampalar, hayvanları tartmak için kantar, su ihtiyacını temin etmek üzere su deposu, banyo, mescit ve otopark yapılacak.

BELEDİYE BAYRAMDA İŞ BAŞINDA OLACAK

Kurban Bayramı süresince hizmet verecek olan Sarıyer Belediyesi, vatandaşların işlerinin aksamaması adına gerekli nöbet çizelgelerini hazırladı. Zabıta, Fen İşleri, Ulaştırma, Sağlık, Destek Hizmetleri, Sosyal İşler, Park ve Bahçeler, Temizlik İşleri, Veteriner İşleri ve Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlükleri bayram süresince görev yapacak.

DİNİ KURALLARA UYULMASI SAĞLANACAK

Vatandaşların bayramı rahat ve güvenli geçirmeleri için çalışacak ekipler kendi alanlarında hizmet vermenin yanı sıra kurban kesim alanlarında da görevli olacak. Sarıyer Kaymakamlığı Kurban Hizmetleri Komisyonu’nca alınan kararlar doğrultusunda kurban kesim yerlerinde veteriner ve zabıta ekipleri koordinasyon sağlayarak denetleme ve kontrolü sürekli olarak yapacak. Kurban kesim yerlerinde sağlık ve dini kurallara azami ölçüde uyulması sağlanacak.

SARIYER POSTA GAZETESİ