Sarıyer Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin hizmete girmesiyle birlikte sadece acil bölümüyle hizmet vermeye başlayan İsmail Akgün Devlet Hastanesi’nin daha geniş kapsamlı sağlık hizmeti vermesi için hastane önünde basın açıklaması yapan vatandaşlar, yetkililere çağrıda bulundu.

İsmail Akgün Devlet Hastanesi’nin diğer alanlarda da hizmet vermesi için geçtiğimiz günlerde başlatılan imza kampanyası, hastane önünde de devam etti. Basın açıklaması için toplanan vatandaşlara Sarıyer Merkez Mahalle Muhtarı Sinan Yüksel, Büyükdere Mahalle Muhtarı Ali Yazıcı, Rumeli Kavağı Mahalle Muhtarı Sinan Demirci, CHP Sarıyer İlçe Kadın Kolları Başkanı Sunay Sevinç, Türkiye Meclis Üyeleri Birliği Sarıyer Bölge Temsilcisi Aysın Akyıldız Günen ve STK temsilcileri destek verdi.

Yağan yağmura rağmen vatandaşlar kampanyaya yoğun ilgi gösterirken, açıklamayı Sarıyer Merkez Mahalle Muhtarı Sinan Yüksel okudu.

İŞTE O AÇIKLAMA:

Sarıyer Devlet Hastanesi ilk olarak 1948 yılında yardımsever İsmail Akgün tarafından dispanser olarak faaliyete geçmiştir. 1985 yılında da Sağlık Bakanlığı’na devredilerek, Sarıyer İsmail Akgün Devlet Hastanesi adı altında daha kapsamlı şekilde hizmetlerine devam etti. Hepimizin malumu olduğu şekilde 1 Kasım 2018’e kadar yılın her günü ve saatinde hizmet verdi. Hastanemizin kapanacağı hususunu öğrendikten hemen sonra 23 Ekim 2018 tarihinde Sarıyer Merkez, Maden, Yenimahalle ve Rumeli Kavağı muhtarlıkları olarak Sarıyer Kaymakamlığı’nda ortak dilekçe verdik. Hastanemizin ve özellikle acil servisinin faaliyetlerini aralıksız olarak sürdürmesine ilişkin taleplerimizi iletmiştik. Fakat 12 Kasım 2018’de İl Sağlık Müdürlüğü’nün cevabında şu ifadeler yer alıyordu; ‘Sarıyer İsmail Devlet Hastanesi’nin 05.12.2018 tarih ve 2476 sayılı bakanlık oluru ile Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ek hizmet binası olarak bağlandığı, ek hizmet binasında etkin, verimli sağlık hizmeti sunmak ve hasta mağduriyetinin önüne geçmek adına mevcut poliklinik sayısının 16’dan 21’e çıkartıldığı, acil servisinin ise 08.00 ile 19.00 saatleri arasında acil ünitesi olarak Sarıyer ilçe merkezinde hizmet vermeye devam edeceği bildirilmiştir.’ Fakat aradan geçen 15 aylık zaman diliminde 16’dan 21’e çıkartılması gereken poliklinik sayısı 9’a düştü. Bu arada en çok ihtiyaç duyulan branşlardan kardiyoloji, göz hastalıkları, genel cerrahi ve nöroloji tamamen kaldırılmıştır. Acil ünite saatleri de 08.00 ile 17.00 olarak değiştirildi. Sağlık Bakanlığımızın büyük uğraşlar ile Çayırbaşı’nda açtığı Hamidiye Etfal Hastanesi’nin 350 bin nüfuslu ilçemizin sağlık sorununu önemli ölçüde çözdüğü aşikardır. Bu güzel hastanenin ilçemize kazandırılmasında bakanlık yetkilileri ve il sağlık müdürlüğü başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Elbette yeni hastane ile merkezdeki hastaneyi kıyaslamak mümkün değil. Fakat neticede burada var olan herkesin benimsediği bir hastanemiz bulunmaktadır. Özellikle nüfusumuzun çoğunluğunu oluşturan yaşlılarımız ve çocuklarımız için akşam 17.00 ile sabah 08.00 arasında enjeksiyon yapacak, tansiyon ölçecek bir kurumumuz bulunmamaktadır. Gece saatlerinde Çayırbaşı’ndaki hastaneye gidecek imkanı olmayan çok sayıda vatandaşımız bulunuyor. Bu sebeple on binlerce vatandaşı ilgilendiren İsmail Akgün Devlet Hastanesi acil servisinin tekrar hizmete girmesi ve sadece basit hastalıklar diye nitelendirilen grip, nezle gibi üst solunum yolu hastalıkları ile tansiyon ve enjeksiyon ihtiyacı duyan vatandaşlarımıza yardımcı olmak hususunda biz Sarıyerlilere kapılarını kapatmadan hizmete devam etmesi en büyük temennimizdir. Bu talebimiz bazı üst düzey yetkililer tarafından ‘israf olarak düşünülürse ki öyle olmadığı konunun tamamen halka hizmet olduğunun bilincinde olan bir Türk vatandaşı olarak eğer şanlı Türkiye Cumhuriyeti israf yapacaksa sağlık, eğitim ve teknoloji alanlarında yapılan tüm israflar başımızın tacı olduğunu ifade etmek istiyorum.”

AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı ve eski İlçe Başkanı Salih Bayraktar, yerel seçimlerden önce İsmail Akgün Devlet Hastanesi ile ilgili ne söylemişti?

HABER LİNKİ: https://www.sariyerposta.com/saglik/bayraktar-ismail-akgun-hastanesi-tasinmayacak-h58585.html

SARIYER POSTA