AK Parti Çınarcık İlçe Başkanı Murat Kaya kendisinin adına İçişleri Bakanlığı'na gönderilen dilekçenin kendisi ile alakası olmadığını Çınarcık Kaymakamı Cafer Sarılı'nın iyi bir devlet adamı olduğunu söyledi. 
Geçtiğimiz günlerde açığa alınan Çınarcık Kaymakamı Cafer Sarılı için çok önemli bir iddia ortaya atıldı. AK Parti İlçe Başkanı Murat Kaya’nın adını kullanan bir şahıs Kaymakam Sarılı hakkında şikayet dilekçesi yazarak İçişleri Bakanlığı’na gönderdi. Kaya, kendi adına gönderilen sahte dilekçeyi doğruladı ve bilgisinin olmadığını söyledi. Sahte şikayet dilekçesini yazan kişi hakkında gerekli incelemeler başlatılacağı açıklandı. Konu ile ilgili Yalova Valiliği’ne dilekçe yazan Kaya, “22 Haziran 2016 Çarşamba günü İl Mahalli İdareler Müdürü Nurullah Başol tarafından cep telefonum aranmak suretiyle adıma düzenlenmiş, imzasız Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’ne hitaben bir dilekçeyle Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt ve Çınarcık Kaymakamı Cafer Sarılı hakkında bazı iddialarda bulunulduğu bana söylendi. Ben de telefonda bu dilekçenin bana ait olmadığını söyledim. Bu dilekçe kesinlikle bana ait değildir” diye konuştu.
Kaymakam Sarılı ile görevi süresinde devamlı istişare halinde olduklarını kaydeden Kaya, “Kendisi hakkında böyle düşünceler içinde olmam söz konusu değildir. Kendisi saygın ve işini çok iyi yapan bir devlet adamıdır. Böyle bir insana biz ancak teşekkür ederiz. Konu ile ilgili olarak yasal işlem başlatacağımdan dolayı, bahse konu olan dilekçenin bir suretinin de tarafıma verilmesini istiyorum” açıklamasında bulundu.
Editör: TE Bilişim