Sarıkeçili Yörüklerinden Cumhur ittifakına tam destek

Sarıkeçili Yörüklerinden Cumhur ittifakına tam destek

Sarıkeçili Yörüklerinden Cumhur ittifakına tam destek

 

Cumhur ittifakı MHP Silifke Belediye Adayı Mücahit Aktan, MHP Silifke İlçe Başkanı Levent Nogay, AK Parti  İlçe Teşkilatı ve Belediye Meclis Üyesi Adaylarıyla ile birlikte Silifke’nin Işıklı Mahallesi’nde ikamet eden konargöçer yaşam tarzının son temsilcisi Sarıkeçili Yörüklerini ziyaret ettiler.

Sarıkeçililer Türkmenler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Yagal  ve Yörük liderleriyle TİSAN’da  buluşan Başkan adayı Aktan, Yörüklerin sorunlarını dinledi.

Cumhur ittifakını destekleme sözü verdiklerini belirten Sarıkeçililer Türkmenler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Yagal, “Biz Yörüklerin yaşam şartları oldukça zor. Bu bizim yaşam tarzımız bunu biz seçtik elbette ama yerel yönetimden ve iktidardan her vatandaş gibi bizlerinde beklentileri var.  Cumhur ittifakını destekleme sözünü bugün başkanımıza söz verdik.  Bizlerinde küçük ricaları oldu. Bunların arasında en önemlisi obamıza giden orman yollarının asfaltlanması. Bunu yaşam standardımızı yükseltmek için değil, okula giden 7 tane evladımız var. Devletin bizlere sağladığı servis imkanından yararlanmak için çadırlarından 1,5-2 km yola kadar yürümeleri gerekiyor. Bunun yağmuru yaşı çamuru var. Bu nedenle çocuklarımızı her zaman okula gönderemiyoruz. Çocuklarımız zaten okullara göç ettiğimizden dolayı bir ay geç başlıyor ve bir ay erken okulu bırakmak zorunda kalıyorlar. Arada kalan zamanlarda da eğitim almaları için elimizden gelini yapıyoruz.   Ayrıca yine çadırlarımıza su ihtiyacımız karşılamak için su tankı vs gibi araçları götürmek zorunda kalıyoruz. Özellikle yağışın ardından çamurlu yol buna engel oluyor. Bu anlamda yollarımızın yapılmasını istiyoruz” diyerek destek sözü verdiklerini söyledi.

 Cumhur ittifakının Başkan Adayı Mücahit Aktan ise, seçildiği takdirde yollarını yapma sözü verdi.

Başkan adayı Aktan, sadece Silifke’nin seçilmesinin yeterli olmadığını, beklenilen hizmetin yapılabilmesi için büyükşehir küçükşehir yetki karmaşasından kurtulmak için Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamit Tuna için de oy istedi.

 Silifke’de Mücahit Aktan Mersin’de Hamit Tuna’nın seçilmesi halinde, iktidarında Ankara’dan yapacağı destekle memleketin her köşesine hizmet götüreceğini söyledi.

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36