1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sarıkamış'a ulaşımda kolaylık sağlanacak
Sarıkamış'a ulaşımda kolaylık sağlanacak

Sarıkamış'a ulaşımda kolaylık sağlanacak

Sarıkamış havayolu ve demiryolu ulaşımda kolaylık sağlanacak

A+A-

Kars’ta geçen ay Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurulmuş’un Sarıkamış’ta düzenlediği ‘Kış Turizmi’ değerlendirme toplantısı meyvelerini vermeye başladı.

Toplantıda Sarıkamış Turizm Derneği tarafından bakanlara sunulan dosya ve özellikle hava ve demiryolu ile ilgili sorunlar bakanlıklar tarafından değerlendirilerek Kars’a hafta sonları uçuş düzenlenerek sisteme aktarıldı. Böylece Havayolu ve Demiryolu ulaşımında Sarıkamış’a büyük kolaylıklar sağlanacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sarıkamış Turizm Derneği (SATURDER) Başkanı Mir Hasan Taş, “Uzun zamandır mücadelesini verdiğimiz hafta sonu uçuşların sağlanması nihayetinden sonuca varmıştır. 26 Ocak 2018 tarihinden itibaren Atatürk Havalimanı’ndan 16.45 kalkış, (Cuma), Kars Havalimanında 18.25 (Pazar) olmak üzere hafta sonu uçuşlar sisteme aktarıldı” dedi.

Taş, “Ankara Esenboğa Havalimanı için de aynı doğrultu da uçuşların sağlanması ve ücretlerin biraz daha esnek hale getirilmesi konusunda, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın girişimleriyle kısa sürede sonuçlanır. İstanbul ve Ankara hafta sonu uçuşları Kars turizmine büyük bir ivme kazandıracaktır” diye konuştu.

Bakan Ahmet Arslan’ın her türlü sorunlarına destek verdiğini ifade eden Mir Hasan Taş, “Doğu Ekspresi ile ilgili talebimiz de değerlendirilerek ilave vagonlar konulmuştur. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımızın talimatları doğrultusunda Doğu Ekspresi 4 koltuklu, 1 kuşetli ve 1 yataklı ile toplam 6 vagonla hizmet vermeye başlamıştır. Acentelerden aldığımız doğrultusunda demiryolu biletlerinin tükendiği ve talepler doğrultusunda tekrar ilave vagonların konulacağı belirtilmektedir. Havayolu ve Demiryolu ile ilgili son düzenlemelerin kış turizmi açısından son derece önem arz etmektedir” şeklinde konuştu.

Taş, son olarak Kars ve Sarıkamış’a desteklerini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, milletvekili Selahattin Beyribey, Vali Rahmi Doğan ve Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy’a teşekkür etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.