Sarıeroğlu: Emekli ikramiyeleri Haziran'ın ilk haftasında ödenecek

Sarıeroğlu: Emekli ikramiyeleri Haziran'ın ilk haftasında ödenecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, emekli bayram ikramiyelerinin Haziran ayının ilk haftasında ödeneceğini açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, emeklilere verilecek bayram ikramiyesinin, Haziran ayının başında ödeneceğini söyledi. Sarıeroğlu, “İkramiyemizi ayrı ödeyeceğiz, emekli maaşlarını ayrı ödeyeceğiz. Bu durumda ne kadar ikramiye yattığı net olarak da görülmüş olacak” dedi.

‘İNCE’NİN DERS ÇALIŞMASI GEREKİYOR’

CNN Türk’ten Gülşen Coşkun’un haberine göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, kamu görevlilerinin 3600 ek gösterge talebini yerine getireceklerini söyledi.

Sarıeroğlu’na, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin, AK Parti’nin seçim beyannamesinde yer alan 3600 ek göstergenin seçimden önce KHK ile çıkarılması çağrısı soruldu.

İkramiye ve yeniden yapılandırmanın gerçekleştirdiklerini söyleyen Sarıeroğlu, “Seçimden sonra yapıldığı takdirde emeklilikle ilgili bir düzenleme olduğu için, hak kaybına olamayacağı için bu söylenen, çok anlamlı değil. Muharrem Bey’in, birazcık böyle bu konularla alakalı daha iyi ders çalışması gerekiyor bence. Normal üslubumda yoktur böyle şeyler söylemek ama bakanlığımı ilgilendiren bir konu” dedi.

İnce’nin 18 yaş altındakilere ücretsiz sağlık hizmeti vaadi olduğunu belirten Sareroğlu, “Biz bu vaadi 10 sene önce zaten hayata geçirmiş durumdayız. Annesi, babası sigortalı olsun olmasın, ailesinde sigortaya borcu olsun olmasın, bütün 18 yaşından küçük çocuklarımız, evlatlarımız, gençlerimiz Genel Sağlık Sigortası kapsamında ve ücretsiz sağlık hizmeti alıyorlar. Bu bağlamda biz zaten bu konularda çalışmalarımızı, hassasiyetlerimizi en üst seviyede sürdürüyoruz” diye konuştu.

‘İKRAMİYE MAAŞLARA GÖRE DEĞİŞMEYECEK’

Emeklilere verilecek bayram ikramiyelerinin hangi tarihte verileceğini sorulması üzerine Bakan Sarıeroğlu, bu konuda farklı spekülasyonlar yapıldığını belirten Sarıeroğlu, “1000 TL değil, altında verilecek, maaşlara göre verilecek” iddialarının, yanlış olduğunu söyledi.

Sarıeroğlu, “SSK, Emekli Sandığı, Bağ-Kur, emekli maaşı alan tüm hak sahiplerimiz, vatandaşlarımız, emeklilerimiz Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı’nda net olarak maaşına bakılmaksızın 1000 TL bayram ikramiyesi alacaklar. Tarih, Haziran’ın ilk haftasında inşallah. İkramiyemizi ayrı ödeyeceğiz, emekli maaşlarını ayrı ödeyeceğiz. Bunu da özellikle ifade edelim. Bu durumda ne kadar ikramiye yattığı net olarak da görülmüş olacak” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.