‘Hayat seninle paylaşınca daha güzel’ sloganıyla yürütülen proje kapsamında amaç vatandaşların kullanmadıkları eşyaları ihtiyacı olan diğer vatandaşlara ulaştırılmasını sağlamak. Kullanmadıkları eşyaları Sarıçam’ın merkez mahalleleri olan Mehmet Akif Ersoy ve Yıldırım Beyazıt Mahalle Muhtarlıklarına getiren vatandaşlar ihtiyaç sahiplerine eşyalarını ulaştırabilmenin yanı sıra kendi ihtiyaçları olan eşyaları da yine muhtarlık binalarından edinebilecekler.

Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü öğrencileri ile böylesine örnek bir sosyal sorumluluk projesinde birlikte çalışmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ;  ‘Sosyal belediyeciliği ilke edinmiş ve bunun üzerine bir çok projeye imza atmış olan belediyemiz bu kez de ilçemiz sınırlarında yer alan Çukurova Üniversitesi’nin pırıl pırıl gençleri ile ‘Komşum Komşum’ Projesi’nde buluştu. Proje ile 20 Mayıs tarihine dek Yıldırım Beyazıt ve Mehmet Akif Ersoy Mahalle Muhtarlıklarına kullanmadıkları eşyalarını getiren vatandaşlarımız hem eşyaların atıllığı ortadan kaldırılarak ihtiyacı olan bir başkasının faydalanmasını sağlayarak kendi eksiklerini giderecek hem de bu bağ ile insanlar birbirlerine görmeden dokunabilmiş olacaklar.  Özellikle gençlerimizin insani değerleri yücelten bu çalışmalara gönül vermesi bizi çok mutlu ediyor. Biz de Sarıçam Belediyesi olarak her zaman gençlerimizin ve ilçemizin refahı için sosyal projeler üretmeye ve sizlerin ürettiği projelere destek olmaya devam edeceğiz.’ dedi.


Sarıçam Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü ve Turkuaz Tim ekipleri, üniversite öğrencileri birlikte dağıttıkları broşür ve el ilanları ile projeyi vatandaşlara tanıttılar.