Akaryakıt zamlarına tepki olarak başlayan ancak daha sonra Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yönetimine öfkeye ve isyana dönüşen gösteriler, hükümetin iptal çağrılarına rağmen bugün ülke genelinde devam ediyor.

Göstericilere sert şekilde müdahele edildi. Reuters Göstericilere sert şekilde müdahele edildi. Reuters


Macron'un vaatlerini yetersiz bulan eylemciler, gösterilerin beşinci haftasında bir kez daha Paris'te Champs-Elysees Caddesi ve Opera Meydanı'nda toplandı.

Binlerce gösterici Paris sokaklarına döküldü. Reuters Binlerce gösterici Paris sokaklarına döküldü. Reuters


Geçen haftalara göre sayıları az olan göstericiler ile polis arasında gerginlik artmaya başladı. İlk müdahale sonrası Champs-Elysees Caddesi etrafındaki ara sokaklara da yayılan gösteride polis ve protestocular arasında çatışma yaşanıyor.

Gösterilere çok sayıda kişi katılmaya devam ediyor. AA Gösterilere çok sayıda kişi katılmaya devam ediyor. AA


POLİS BİR GÖSTERİCİYİ GÖZÜNDEN YARALADI

Polise taş atan göstericilere güvenlik güçleri biber gazı ile karşılık veriyor. Bu sırada gözünden yaralanan bir gösterici ambulansla hastaneye kaldırıldı. Protestocular, atılan biber gazı kapsülünün göstericinin gözüne geldiğini iddia etti.

Göstericiler farklı kıyafetlerle sokaklardaydı. Reuters Göstericiler farklı kıyafetlerle sokaklardaydı. Reuters


Fransız medyası 168 kişinin gözaltına alındığını belirtirken, polis gösterilere 33 bin kişinin katıldığını duyurdu.

Polis göstericilere müdahale etti. AA Polis göstericilere müdahale etti. AA


89 BİN POLİS MEMURU SOKAKLARDA

Gösteri nedeniyle Champs-Elysees Caddesi ve çevresindeki mağaza ve restoranlar kepenkleri indirirken, çok sayıda metro hattı da kapatıldı. Ülke genelindeki cadde ve yollarda 199 blokaj eylemi yapıldı.

Alınan güvenlik önlemleri kapsamında ülke genelinde yaklaşık 89 bin polis görev yaparken, Paris'i 8 bin polis ile 14 zırhlı araç koruyor.