Saray'a kurt kapanı

OHAL ve medya sansürü altında gerçekleşen seçim sonuçlandı. Referandum, ittifak ve baskın seçimin mimarı Devlet Bahçeli’nin partisi MHP kilit konuma geldi. Meclis'te çoğunluğu alamayan Erdoğan, parlamentoda "cumhur ittifakı" ile ilerleme sinyali verdi.

Yayınlanma: 25.06.2018 - 03:36
Abone Ol google-news

AKP, Meclis’te çoğunluğu sağlayamadı. Resmi olmayan sonuçlara göre, 600 kişilik Meclis’te 300’ün altında sandalye kazanan AKP için MHP’nin desteği kritik hale geldi. Erdoğan, “Parlamentoda her ne kadar hedefe ulaşamadıysak da inşallah elimizden gelen bütün gayretlerimizle Cumhur İttifakı’yla çözmenin çabası içinde olacağız” diyerek koalisyona işaret etti.

'Biz denetleyeceğiz'

MHP lideri Bahçeli, partisinin TBMM’nin kilit partisi haline geldiğini vurgulayarak “Milletimiz bize denge ve denetleme görevini vererek önemli bir sorumluluk yükledi” dedi. Bahçeli, sorunların çözümüne katkı sunmak ve destek vermek istediklerini söylerek “kabine” mesajı da verdi: MHP lideri, “Bu maksatla elimizi taşın altına koymaktan asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Anadolu Ajansı suçlandı

Türkiye Cumhurbaşkanlığı ve yeni Meclis için sandık başına gitti. Sandıklar kapandıktan sonra Anadolu Ajansı’nın geçtiği sonuçlara göre, Erdoğan birinci turda yeniden cumhurbaşkanı seçildi. Muhalefet bu açıklamaya itiraz etti ve Anadolu Ajansı’nın verilerinin YSK’den gelen verilerle uyuşmadığını, seçimin ikinci tura kaldığını ilan etti. Gazetemiz baskıya girdiğinde oyların tamamı sayılmamıştı ve tartışmalar devam ediyordu.

<haber-yatay:1008281,1008014,1007975,1008208>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler