Saraçlar Caddesi'ndeki 'aşk çeşmesi' yıkıldı

Saraçlar Caddesi'ndeki 'aşk çeşmesi' yıkıldı
Edirne'de trafiğe kapalı Saraçlar Caddesi'nde bulunan 'aşk çeşmesi' heykeli, belediye ekipleri tarafından yıkıldı. Kentin simgelerinden biri haline gelen heykelin hangi sebeple yıkıldığı henüz bilinmiyor.Saraçlar Caddesi 2008...

Edirne'de trafiğe kapalı Saraçlar Caddesi'nde bulunan 'aşk çeşmesi' heykeli, belediye ekipleri tarafından yıkıldı. Kentin simgelerinden biri haline gelen heykelin hangi sebeple yıkıldığı henüz bilinmiyor.

Saraçlar Caddesi 2008 yılında dönemin belediye başkanı Hamdi Sedefçi tarafından trafiğe kapatılmış, bir yıl sonra ise caddenin ortasında 'Aşk çeşmesi' adıyla heykel yapılmıştı. Kentin simgelerinden biri haline gelen heykel, kente gelen turistlerin fotoğraf çekim noktası olmuştu. Gerçekleştirilen yıkımın, koronavirüs tedbirleri kapsamında yaya yoğunluğunun azaldığı Saraçlar Caddesi'nde vatandaşların dolaşmasını önlemek amacıyla kısa süre önce başlayan altyapı çalışmalarıyla ilgili olabileceği düşünülüyor. Çeşmeli heykelin yıkılmasını inceleyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, herhangi bir açıklamada bulunmadı. "Meydanla orantısı ve etrafa yaydığı koku ve olumsuzluklardan dolayı" çeşmenin yıkılması geçen yıl da gündeme gelmişti.