S.Arabistan Almanya arasında kriz

Suudi Arabistan, Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel'in açıklamaları sonrası Berlin Büyükelçisini çağırma kararı aldı.

S.Arabistan Almanya arasında kriz
S.Arabistan Almanya arasında kriz
GİRİŞ 18.11.2017 08:17 GÜNCELLEME 18.11.2017 08:17
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in açıklamalarıyla ilgili Berlin Büyükelçisini "istişare" amaçlı çağırma kararı alan Suudi Arabistan'ın, aynı zamanda Almanya'nın Riyad Büyükelçisine protesto notası verileceği bildirildi.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'nın Dışişleri Bakanlığından bir yetkiliye dayandırdığı habere göre, Suudi Arabistan, eski Lübnan Başbakanı Saad Hariri'nin istifası başta olmak üzere Riyad yönetiminin dış siyasetine sert eleştirilerde bulunan Gabriel'e tepki gösterdi.

İsmi açıklanmayan yetkili, Suudi Arabistan'ın, Gabriel'in açıklamalarını "haksız ve çirkin" olarak nitelendirdiğini, şaşkınlıkla karşıladığını ve kınadığını ifade etti.

PROTESTO NOTASI

Riyad yönetiminin, "bu çirkin ve haksız açıklamalar" üzerine Berlin Büyükelçisini "istişare" amaçlı çağırma kararı aldığını ve bu bağlamda Almanya'nın Riyad Büyükelçisine de protesto notası verileceğini aktaran yetkili, "Suudi Arabistan, yanlış bilgilere dayanan bu gibi rastgele açıklamaların, terör ve aşırıcılıkla mücadelede ve bölgede istikrarın desteklenmesi konusunda güçlü bir müttefik sayılan dost Almanya hükümetini temsil etmediğini düşünüyor." ifadesini kullandı.

GABRİEL SUUDİ ARABİSTAN'I ELEŞTİRMİŞTİ

Lübnan Dışişleri ve Göçmenler Bakanı Gebran Bassil ile 16 Kasım'da Berlin'de bir araya gelen Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel, Suudi Arabistan'ın Hariri'nin istifasında sergilediği tutuma sert eleştirilerde bulunmuştu.

Gabriel, Lübnan'ın birliği ve istikrarının korunamayacağı noktasında Avrupa'nın tümü ve birçok dünya ülkesinin büyük endişeleri olduğunu, kendisinin de bu endişeleri paylaştığını söylemişti.

"HARİRİ DÖNMELİ"

Lübnan'da yeniden çatışmalar yaşanabileceğine ve bunların komşu ülkelere de sıçrayabileceğine dikkati çeken Gabriel, sorunların çözülebilmesi için Hariri'nin ülkesine dönmesine de izin verilmesi gerektiğini ifade etmişti.

Hariri, 4 Kasım'da Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da, Lübnan Başbakanlığı görevinden istifa ettiğini açıklamıştı.

Saad Hariri, basında yer alan haberler üzerine Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Lübnan'daki durumun geleceği hakkında istişareler yapmak" için Suudi Arabistan'da bulunduğunu, aksi yöndeki tüm haberlerin asılsız olduğunu belirtmişti.

YORUMLAR 4
  • Gurbetçi 6 yıl önce Şikayet Et
    Almaya hükümeti Lübnan'dan İsrail, sudiarabistan devletlerince başlatacak Yen'i savaşı istemediğini anlıyoruz çünkü İsrail ve sudiarabistan Lübnan'dan Hizbullah'a savaş açacaklar hedef Iran ve mesep çatışması Ve Ortadoğu da Yen'i bir istikrar bozucu senaryo.Ortadogudaki istikrarsızlık batı Avrupadaki ülkelere gelecek mülteci Akın'ları zarara sokuyor
    Cevapla
  • Yakub 6 yıl önce Şikayet Et
    Cahiliye dönemine tekrar dönenler hüsrana uğrayacaktır. Suudi Arabistan resmen satılmış. Yazık Müslümanların hâline. Meğer hain Arap krallar Islam dünyasına darbe üstüne darbe vuranlar imiş. Yazıklar olsun. Duyumlarım meğer eksiksiz doğruymuş. Suudi arabistan zalim bir devlet!
    Cevapla
  • vatansever 6 yıl önce Şikayet Et
    bu asagilik Hitler surusu alman kendisi icin yeni bir dunya bulsun.insanlik icin hala zararli yaratiklar.
    Cevapla
  • Hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    El alelemin oyuncağı oldunuz be sudiler yazık günah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır