AYŞİN SEÇİL GEZER

Alınan bu kararın doğru bir uygulama olduğunu ifade eden Şapçı, “Hava sıcaklıkları 15 derecenin altına düşmeden kalorifer yakılması yasaktı. Hepimiz sıcağı seviyoruz ama yaşadığımız çevreyi düşünürsek; 15 derecenin altında yaktığımız kaloriferlerde hem kendi cebimize zarar vermiş oluyoruz hem de havayı ziyadesiyle kirletmiş oluyoruz. Bu karara tüm halkımızın uyacağını tahmin ediyorum. Vatandaşlarımızın bu karara uymaları gerektiğini düşünüyorum. Keşan Belediyesi’nin bu karara uymayanlar için idari yaptırımları var. Dün akşam işten çıktığımda saat 19.00’da tüm kaloriferlerin yanmış olduğunu gördüm. Ne kadar kontrol yapılsa da bazı binalarda kaçak kömür yakıldığını da görüyoruz. Bunu çarşı merkezinde de görüyoruz. Bir tane apartmandan çıkan kötü duman bile o çevreyi kötü etkilemektedir. Bunun için gerek apartman yöneticilerini gerek yakıcıları hem kontrol etmemiz hem de uyarmamız gerekiyor. Belediye’nin almış olduğu karar doğru bir karardır. 19 Mart’tan itibaren sıcaklıklar daha da yükselebilir. Baharın erken gelmesiyle beraber bu yıl kazanları daha erken söndüreceğiz gibi duruyor.” şeklinde konuştu.

BİZİ ZEHİRLEYEN APARTMAN YÖNETİCİSİ VE YAKICISI VARSA CEZALANDIRILMASI GEREKİR

Ceza-i yaptırımların mutlaka uygulanması gerektiğinin altını çizen Şapçı, şöyle devam etti: “Halkımızın ceza ödemesini tabii ki istemiyoruz ama maalesef bazen uygulanması gerekir. Bizde bir atasözü vardır; ‘Nush(nasihat) ile uslanmayanı etmeli tekdir; tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir’. Cezalar uygulanmalıdır çünkü söylüyoruz, anlatıyoruz, dinlemiyorlar. Cezalar uygulanırsa daha çabuk kurallara uyacaklardır. Toplu yaşamanın gerektirdiği bazı kurallar var buna herkes uymak zorundadır. Millet; ‘Biz şikâyet etmeyelim, ihbarcı olmayayım’ diyor. Böyle bir olay yok.  Kimse kimseyi zehirleyemez, rahatını bozamaz. Bizi zehirleyen apartman yöneticisi ve yakıcısı varsa cezalandırılması gerekir diye düşünüyorum.”

Makine Mühendisi Tanju Şapçı, son olarak, Keşanlı apartman yöneticilerine, yerli firmaları ve yerli mühendisleri tercih ettikleri için teşekkür etti.