İncirliova ilçesinde yaşayan Seda ve Serkan Aydemir çiftinin iki çocuğundan Saygın Aydemir’de 8 aylıkken kansızlık teşhis edildi. Bir dizi testler yapılan küçük çocuğa genetik laboratuvarlardaki kan testinin ardından talasemi majör teşhisi kondu. Çocuklarının hastalığına çare bulmak için çeşitli doktorlara götüren aile, oğullarının hastalığına çare bulabilmek için Almanya’ya gitti. Saygın, annesi Seda Aydemir ile bir yıl Almanya’da kaldı.

İLK NAKİL İPTAL OLDU

Saygın’ın yaşama tutunabilmesi için doktorlar tek çarenin ilik nakli olduğunu söyledi. Türkiye’ye geri dönen Saygın, ablası ve babasını Aydın’da bırakıp annesiyle birlikte Antalya’nın yolunu tuttu. Özel bir hastanede steril bir odada tutulan Saygın’a 10 günlük kemoterapinin ardından aranan iliğin bulunduğu müjdesini verildi. Ancak nakil olması planlanan günde, donör trafik kazasında yaralandı. Nakil iptal olunca küçük çocuğun durumu kötüleşti.

MUCİZE GERÇEKLEŞTİ

Umutlar tükenmek üzereyken bir mucize gerçekleşti ve Almanya’dan ikinci bir donör çıktı.Aydemir ailesi yılmadı, umutlarını yitirmedi ve sonunda başardı. Yurtdışından gelen donörden alınan ilik Antalya’da dün Saygın’a nakledildi. Oğlu Saygın’a ilik naklinin başarılı şekilde gerçekleştiğini dile getiren anne Seda Aydemir, “Oğlum Saygın’ın 1 yaş doğum gününde hastalığını öğrendik. 10 Mayıs 2017’de kan değerleri çok düşük olduğu haberi geldi ve acil Adnan Menderes Üniversitesi’ne oğlumu yatırdık. Hastalığa çare bulabilmek için 1 yıl Almanya’da kaldık. 3 ay önce de ablasını ve babasını Aydın’da bırakarak Antalya’ya geldik. 8 yaşındaki ablasının ve bizim iliklerimiz maalesef tutmadı. İlik nakli daha önce gerçekleşecekti ancak donörün kazada yaralanması nedeniyle iptal oldu. Oğlumun durumu kötüydü, bu sırada gerçekleşen mucize ile başka bir donör ortaya çıktı ve ilik nakli gerçekleşti. Yaklaşık 20 gündür steril odadayız ve dışarı çıkmamız yasak. Önümüzdeki 15-20 günde içerisinde iliğin tutup tutmadığı belli olacak. İnşallah oğlum hayata sımsıkı tutunacak” dedi.