Anasayfa / TÜM HABERLER / Şanlıurfa’nın serüveni, insanlık tarihinin serüvenidir

Şanlıurfa’nın serüveni, insanlık tarihinin serüvenidir

Temmuz ayı başlarında göreve başladığı Şanlıurfa’da mesai mefhumu gözetmeden çalışan, hemen hemen günün her saati vatandaşlarla iç içe olan Vali Abdullah Erin, şehrin tarımdan sanayiye, eğitimden turizme kadar her alanda yeni bir anlayışla yönetilmeye ihtiyacı olduğunu tespit etti. Planlı, programlı ve belli stratejilere dayalı bir çalışma yürüteceklerini ifade eden Vali Erin’in gelişiyle, şehrin bürokrasi havası değişmeye başladı.

Aslen Mardin’li olan Vali Erin’in şehre gelişiyle, Valilik makamı tarihinde görülmemiş şekilde ziyaretçi akınına uğradı.Mesaisinin büyük bölümünü vatandaşlarıyla iç içe olmakla geçiren Vali Erin, hemen hemen her akşam bir ilçede vatandaşlarla bir araya geliyor.

Bir yandan şehrin eğitim, sağlık, tarım, turizm ve benzeri problemlerini çözmeye yönelik projeler geliştiren Vali Erin, diğer yandan da devlet-millet kaynaşmasının en güzel örneklerini ortaya koyuyor.Üç çocuk babası olan ve çocukları çok seven Vali Erin, gittiği her yerde, yaptığı her konuşmada çocukların geleceği için yatırım yapılması tavsiyesinde bulunuyor.

“Şanlıurfa’nın serüveni, insanlık tarihinin serüvenidir”

Şanlıurfa’nın çok zengin tarihi geçmişe sahip, yeryüzündeki ender şehirlerden biri olduğunu belirten Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa’nın serüveninin insanlık serüveni olarak tanımlanabileceğini kaydederek, “İnsanlık tarihinin başlangıcından bugüne tanıklık edeceğimiz çok değerli bir şehirde yaşadığımızın bilincinde olmamız gerekiyor” dedi.
İnsanlığın antik çağından, ortaçağa ve yeniçağa kadar her döneme ait kalıntıların Şanlıurfa’da bulunduğunu ifade eden Vali Erin, Göbeklitepe sahip olduğumuz en büyük zenginliklerden bir tanesi. Milattan önce 4 bin yıllık geçmişi olan Stonehenge’den daha eski bir tarihi olan Göbeklitepe’nin 12 bin yıllık tarihi olduğu ortaya çıkmıştı. Devam eden çalışmalarla bu tarihin daha da eskiye gideceğine inanıyoruz. Bu özellikleriyle Şanlıurfa peygamberler şehri ve inançlar diyarı olarak tanımlanan ender kentlerden biri. Bu kadar büyük bir zenginlik ve bu kadar paha biçilemez bir tarihi geçmişin yeterince değerlendirilemediği de bir gerçek” dedi.
Şanlıurfa’nın tarihi eserlerini ve arkeolojik alanlarını turizme kazandırmak amacıyla önemli çalışmalar yapıldığını belirten Vali Erin, “Valiliğimizin, Büyükşehir Belediyemizin, Avrupa Birliği’nin, Üniversitemizin ve Karacadağ Kalkınma Ajansımız bünyesinde gerçekleştirilen Şanlıurfa’da Tarih Yeniden Canlanıyor Projesi ile sahip olduğumuz değerlerin korunması, geliştirilmesi ve tanıtımına katkı sağlayacak bir proje yürütülüyor. Bunun yanında Harran kalesi restorasyon çalışmaları, Balıklıgöl ve çevresinde turizm altyapısını iyileştirme çalışmaları, Eyyüp Peygamber Makamı ve Eyyüp Nebi ziyaretgahlarında çeşitli düzenlemeler devam ediyor. Şanlıurfa gibi her tarafı tarih olan bir şehirde bu çalışmaları çok kısa sürede tamamlamak da oldukça zor. Örneğin Göbeklitepe’yi ziyarete açabilmemiz için en başta kazı çalışmalarının tamamlanması beklenmişti. Şu anda üst örtüsü yapılan ve kazıların kısmen sona erdiği bir kısmı ziyarete açmaya hazırlanıyoruz. Yine Harran’da uzun yıllardan beri devam eden arkeolojik kazı çalışmaları devam ediyor” şeklinde konuştu.

Akşam.com.tr

Advert

İlginizi Çekebilir

Urfa’da silah kaçakçılığına geçit yok!

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü yaptığı çalışmalarla kentte silaj kaçakçılığına geçit vermiyor. 6136 SKM suçunun önlenmesine …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan