Sivil toplum kuruluşlarınca temin edilen yardım malzemelerini taşıyan tırlar, törenle uğurlandı

Şanlıurfa'da sivil toplum kuruluşlarınca toplanan 6 tır insani yardım malzemesi, Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine gönderildi.

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu öncülüğünde temin edilen yardım malzemelerini taşıyan tırların uğurlanması dolayısıyla, Yenice Mahallesi'nde tören düzenlendi. Törende Eğitimci Adil Saraç'ta hazır bulundu.

Platform Başkanı Osman Gerem, yaptığı konuşmada, Suriye'de iç savaş nedeniyle insanların çok zor koşullarda yaşamaya çalıştığını söyledi.

Kendi ülkelerindeki ve Türkiye'deki Suriyelilere yardımlar yaptıklarını belirten Gerem, "Bugün de Halep'in kırsalına zeytin ağaçlarının dibine sığınmış, 'İmdat' diyen o kardeşlerimize Şanlıurfa'dan 6 tır insani yardım göndereceğiz. Bu yardım tırlarının gönderilmesinde katkı sağlayan tüm hayırseverlere teşekkür ediyoruz. Dinimizin gereği, mazlumun mağdurun yanında olmak zorundayız." dedi.

El Birliği Derneği Başkanı Handan Karataş da savaşta en fazla kadınların ve çocukların mağdur olduğunu ifade etti.

Birçok Suriyelinin Türkiye'ye sığındığını ancak bazılarının da kendi ülkelerinde büyük sıkıntılarla yaşamlarına devam ettiğini dile getiren Karataş, "Kadınlara, çocuklara ve savaş mağduru birçok insana yardım elini uzatan bütün sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyoruz. Yardımların devamını bekliyoruz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından katılımcılar yardım malzemelerini tıra yükledi.

Tırlar daha sonra Suriye'ye ulaştırılmak üzere Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'na yollandı.