Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya, babası Hasan Keskin'i (65) bıçakla öldürdüğü ileri sürülen tutuklu sanık Ömer Keskin (33), ailesi ve avukatlar katıldı. Tutuklu sanık Keskin, savunmasında, olaydan iki gün önce başka bir eve taşındıklarını söyledi.

 

ANNEMİ TELEFONLA ARAMIŞ

Olay günü kahvehaneye gitmek için evden çıktığını anlatan Keskin, "Babam annemi tehdit ediyordu. Anneme, 'Bu evi yakarım.' demişti. Daha sonra annem de, 'Aynı evde kalamam.' deyince olaydan iki gün önce taşınmıştık. Ayrıca olay günü de annemi telefonla aramıştı." dedi.

 

ANNEM BAYILMIŞTI...

Keskin, annesinin telefon görüşmesi sonrası fenalaştığını ifade ederek, şunları kaydetti: "Annem bayılmıştı. Yerden kaldıramadım. Annemi ölmüş gibi gördüm. Sonra ambulansla hastaneye götürdüler. Bunun sorumlusu olarak babamı görüyordum. Bir anlık sinirle gittim. Şuurumu kaybettim. Evden, 'Kahveye gidiyorum.' diye çıktım. Sanki robot gibiydim. Babama kaç bıçak darbesi vurduğumu hatırlamıyorum. Her şey bir anda oldu. Bıçağın parmaklarımı kesmiş olduğunu bile fark etmedim."

 

CEZAİ EHLİYETİ TAM

Sara hastası olduğu öne sürülen Ömer Keskin'in okunan sağlık raporunda cezai ehliyetinin tam olduğu belirtilirken, sanık avukatı ise rapora itiraz ederek, müvekkilinin çocukluğundan itibaren tahlil ve tedavilerine ilişkin raporlarının incelenmesini talep etti.

 

DURUŞMAYI ERTELEDİ

Mahkeme heyeti, sanığın cezai ehliyetinin bulunup bulunmadığı yönünde Adli Tıp Kurumu'ndan rapor alınmasına, "tasarlayarak öldürme" suçundan yargılanan Keskin'in tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. 

 

OLAY...

Ereğli Zonguldak-Ereğli karayolu Kandilli kavşağında, 03 Aralık 2016'da, Hasan Keskin ile oğlu Ömer Keskin arasında tartışma çıkmış, sara hastası olduğu öne sürülen Ömer Keskin, tartışmanın büyümesi üzerine bıçakla babasını vücudunun çeşitli yerlerinden yaralamıştı.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri, 4 çocuk babası Keskin'in olay yerinde hayatını kaybettiğini belirlemişti. Ömer Keskin ise jandarma tarafından gözaltına alınmasının ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

 
(Anadolu Ajansı)


İLGİLİ HABER

www.ereglionder.com.tr/guncel/ogul-babasini-oldurdu-h69351.html