Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Sanki hiç anayasa değişikliği görmedik hayatımızda

Bazı konuşmalara ve yorumlara bakarsanız, sanki Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir anayasa değişikliği söz konusu...
Bunlara kendinizi kaptırırsanız, dünyanın tümü Türkiye'de olup bitenlere karşıymış da sanırsınız...
Bir başka deyişle yerkürede bütün sorunlarıyla bir Türkiye varmış da, diğer ülkeler hiç problemsiz şekilde uzaydaki bir başka planetteymişler gibi düşünebilirsiniz.
Sanki bu toplum İçişleri Bakanı'nın CHP Genel Sekreteri, valilerin de CHP il başkanları olduğu anayasa değişikliğini yaşamadı...
Sanki 12 Mart darbesi ertesinde de anayasa değiştirilmemişti.

Bir Demirel anısı
1982 anayasa referandumu ile hem anayasa kabul edildi hem de "Eski" siyasetçiler yasaklı ilan edildiler. O referandumdan sonra yasaklanan Süleyman Demirel'i Güniz Sokak'taki evinde ziyaret etmiştim.
Bana İslamköy'den gelen bir mektubu göstermişti. Mektupta "Sayın liderim, emrettiğiniz gibi anayasa referandumunda evet diyerek, komünistlerin oyunlarını boşa çıkarttık" deniliyordu.
Demirel bu mektubu göstererek "Bu adam ya beni anlamadı ya da benimle alay ediyor" demişti.

Hangisi daha önemlidir?
Bu noktada bir durup düşünsek...
Acaba şu anda bazılarının iddia ettiği gibi tek sorunlu ülke Türkiye midir? Ya da her konuşmalarında Türkiye'yi hedef alan Avrupa Birliği ülkelerinin siyasetçileri için, sonuçları açısından Türkiye'deki 16 Nisan anayasa referandumu mu, yoksa İngiltere'nin AB'den ayrılmasına neden olan Brexit referandumu mu daha önemlidir? Ayrıca Fransa'nın Le Pen'i de Cumhurbaşkanı seçilirse Fransa'yı AB'den çıkartacağını neden söylemektedir?

Sorun mu arıyorsunuz...
Şu Fransa'ya bakın... Neredeyse tüm Cumhurbaşkanı adayları yakınlarını devlet bütçesinden maaşa bağlamışlar. Ama AB yetkilileri bu konuda hiç konuşmuyorlar.
Çünkü onların derdi Türkiye ile... Ya da Yunanistan'da olsaydık... Emekli maaşlarının yarıya indirildiği, dış borçlar yüzünden bir Alman sömürgesine dönen bir ülkenin varlığı nedense Alman siyasetçileri hiç öfkelendirmiyor.
Güney Kore ve Brezilya cumhurbaşkanlarının görevden alındıkları, eski Brezilya ve Arjantin cumhurbaşkanlarının hakkında yolsuzluk soruşturması başlatıldığı haberlerini okumuyor muyuz?
Evet... Türkiyeli olmanın dayanılmaz ağırlığı bazılarının çenelerine vuruyor. Ve bunlar içeride değil dışarıda buluyorlar ilham perilerini...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA