SANIKTAN TEPKİ ÇEKEN SAVUNMA

SANIKTAN TEPKİ ÇEKEN SAVUNMA

SANIKTAN TEPKİ ÇEKEN SAVUNMA

ZONGULDAKın Ereğli ilçesinde, eski sevgilisi Gizem Tunç (21) ile onun sevgilisi Murat Erdoğanı (29) öldürdüğü iddiasıyla yargılandığı davada, cinayeti tasarlayarak işlemediği ve duruşmalardaki iyi hali göz önünde bulundurularak verilen 50 yıl hapis cezası kararını Yargıtayın bozmasının ardından tekrar hakim karşısına çıkan Deniz Boyraz (26), 2 kez ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.
Ereğlide, 7 Eylül 2013 tarihinde Murat Erdoğan ve Gizem Tunç, Erdoğanın dedesine ait bağ evinde kesici ve delici aletlerle öldürüldü. Olayla ilgili Gizem Tunçun eski sevgilisi Deniz Boyraz, askerlik yaptığı Denizli İl Jandarma Komutanlığında gözaltına alındı. Cinayetleri, izne gelerek işlediği tespit edilen Deniz Boyrazın delil bırakmamak için Gizem Tunçun ellerini kesip, kıyafetleriyle birlikte yanına aldığı tespit edildi. Tutuklanan Deniz Boyraz ve suçu gizlemeye yardım ettiği iddia edilen babası A.B. hakkında Zonguldak 1inci Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı. 5 Eylül 2014te sona eren davada 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası talep edilen Deniz Boyraz, cinayetleri tasarlayarak, işlemediği ve duruşmalardaki iyi hali göz önünde bulundurularak, 25er yıldan 50 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Önceki duruşmada tahliye edilen baba A.B.ye ise delilleri gizlemek suçundan 1 yıl hapis cezası verildi.
YARGITAY İYİ HAL İNDİRİMİNİ BOZDU
Yargıtay 1inci Ceza Dairesi, 15 Kasım 2017de verdiği kararda olayın toplumda meydana getirdiği tepki ve infial ile kamu vicdanını rencide edici niteliğini göz önünde bulundurarak Deniz Boyraza hak etmediği takdiri indirim uygulanmasına karar verilmesi suretiyle eksik cezaya hüküm olunduğuna karar verdi. Baba A.B. hakkında verilen 1 yıllık hapis cezasının ise onanmasına karar verdi. Kararın bozulmasının ardından Deniz Boyraz, tekrar görülen duruşmaya bulunduğu cezaevinden ses ve görüntülü haberleşme sistemiyle katıldı. Duruşmaya ölen gençlerin aileleri de katıldı.
SANIKTAN TEPKİ ÇEKEN SAVUNMA
Deniz Boyrazın savunması, duruşmayı izleyen Tunç ve Erdoğan ailelerinin tepkisini çekti. Karar öncesi son sözünde pişman olduğunu söyleyen Deniz Boyraz, Gerçekten pişmanım. Böyle olmasını istemezdim. Gençliğimi bitirdiler. Ben 21 yaşında cezaevine girdim. Ben ona ağabey diyordum. Sevgilimle yakaladım. Biz o kadar geniş değiliz, kimse kusura bakmasın. Bu yaptıklarına rağmen Murat Erdoğanın ailesi benden nasıl şikayetçi oluyor, anlamış değilim. Bizim kafamız dik. Hırsızlık, namussuzluk yok bizde. Onların ailelerinden özür diliyorum ama benim ailem de mağdur oldu dedi.
Sanığın bu sözlerine ölen kızımız mı suçlu diye tepki gösteren Tunçun yakınlarını mahkeme başkanı sessiz olmaları konusunda uyardı. Mahkeme heyeti, suçun toplumda yarattığı etki, yarattığı infial ve suçun işleniş biçimini dikkate alarak Deniz Boyrazı 2 kez ömür boyu hapis cezasına çarptırdı.
YUNUS TUNÇ: ADALET YERİN BULDU
Ölen Gizem Tunçun babası Yunus Tunç, mahkeme çıkışında yaptığı açıklamada, Sanık yargılanmanın başında ömür boyu hapis cezası almalıydı. Adalet geç de olsa tecelli etti. Alması gereken ceza buydu. Benim kızım hakkında yalan beyanlarda bulundu. Mahkeme bunları dikkate almadı. Kızım onun sözlüsü hiçbir zaman olmadı. Namus cinayeti olarak ifade vermesi de yalan dedi.

 

haber

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2018, 09:21
YORUM EKLE
YORUMLAR
erkan
erkan - 6 yıl Önce

bizim zamanımızda mahalleye yabancı erkek giremezdi,mahallenin kızlarını korur kollardık.adam koruyup kollamayı bıraktım kızı delik deşik edip ellerini kesiyor garibimin elleri yok hala..o şekilde gömüldü.gücünü savunmasız masum o dünyalar güzelinin üstünde gösteriyor.büyük delikanlıymış..yazıklar olsun sana be..

SIRADAKİ HABER