• resmi ilanlar

Sanıktan avukat gibi savunma

13/12/2018 11:00

93 DOLANDIRICILIK SABIKASI OLAN ADAMA 2 YIL 1 AY HAPİS CEZASI

Bolu’da bir R.Y.C. isimli bir vatandaşı internet sitesi üzerinden cep telefonu ilanı vererek 800 TL dolandıran ve daha önce dolandırıcılık suçundan 93 sabıka dosyası olan Aytek Önemli’ye mahkeme heyeti 2 yıl 1 ay hapis ve bin TL para cezası verdi. Aytek Önemli ise yaptığı savunma ile herkesi şarşırttı.

Haber: Erol DEĞİRMENCİ

Olay geçtiğimiz yıllarda Bolu’da gerçekleşti. Edinilen bilgiye göre R.Y.C. isimli vatandaş, bir internet sitesinde gördüğü 800 TL’lik telefonu almak için ilanı veren kişiye ulaştı. Telefonu almak istediğini söyleyen R.Y.C.’ye banka bilgilerini atan şahıs, telefonu parayı aldıktan sonra yollayacağını söyledi. Parayı yollayan R.Y.C. daha sonra ilanı veren kişiye ulaşamayınca durumu polis ekiplerine bildirdi. Polis ekiplerinin araştırması sonucunda ilan verenin daha önce dolandırıcılık suçundan 93 dosyası olan Aytek Önemli olduğu ortaya çıktı. Başka bir suçtan Silivri Cezaevi’nde olduğu öğrenilen Önemli, R.Y.C.’ye parasını iade etti.

Olayın bugün Bolu Adliye Sarayı’nda görülen duruşmasında mağdur R.Y.C. ve Silivri Cezaevi’nden SEGBİS aracılığı ile bağlanan sanık Aytek Önemli hakim karşısına çıktı. Savcı, sanık Önemli’nin Türk Ceza Kanunu’nun 158’inci madde F fıkrası gereğince “Bilişim sistemlerinin, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık” suçundan cezalandırılmasına ve dolandırdığı parayı geri vermesi nedeni ile etkin pişmanlık yasasından faydalanması yönünde mütalaa verdi.

AVUKAT GİBİ SAVUNMA YAPTI

Savcının mütalaasına karşı savunma yapmak isteyen sanık Aytek Önemli yaptığı konuşma ile herkesi şaşırttı. Avukat gibi konuşarak yaptığı savunmada Önemli, yargılandığı maddenin değiştirilmesini isteyerek, “Öncelikle ben bilişim suçu işlemedim. Benim bahsedilen site ile İP, cep telefonu veya sözleşme gibi bir bağlantım yoktur. Bu yüzden ‘F’ fıkrasından cezalandırılmamam gerekmektedir. Diğer bir konu bankalarla olan ilişkimdir. Ben bankayı bir araç olarak değil aracı olarak kullandım. Bu yönde emsal kararlar vardır. Bu yüzden kanunun 157’inci maddesi ile yargılanmam gerekmektedir. Ayrıca etkin pişmanlık yasasından yararlandığımı tekrar hatırlatmak istiyorum. Önce beraatimi eğer olmazsa lehime olan tüm hükümlerin uygulanmasını talep ediyorum” dedi.

2 YIL 1 AY HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Mahkeme heyeti, sanık Önemli’nin savunmasının ardından karar verdi. Önemli’nin suçunu sabit gören mahkeme heyeti, sanığı 2 yıl 1 ay hapis ve bin TL para cezasına çarptırdı.

YORUMLAR  (Toplam 1 yorum)

  • Sinan arda  (01.08.2019 05:26:14)

    Arkadaşlar bu şahıs yakalanmıştır 05.12.2019 günü bakırköy 16. Ağır ceza mahkemesinde yargılanması vardır.TÜM MEMLEKETE HAYIRLI OLSUN KINALARI HAZIRLAYIN :)

  • Yorum yazın!
     1250 karakter yazabilirsiniz

    Tabaklar Mah. Cumhuriyet Cad. İnci İş Merkezi No: 32 / 32 Bolu   Tel:   Faks: