Sandıktan mecburen koalisyon çıktı

24 Haziran seçimlerinde tek başına 300 milletvekili hedefine ulaşamayan AK Parti, yeni yasaların kabulü için MHP'nin desteğine ihtiyaç duyacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 24 Haziran seçimlerinin resmi olmayan sonuçlarına göre Meclis'te AK Parti oyların yüzde 42'sini aldı ve 300 milletvekili hedefine ulaşamadı. MHP ise çıkardığı 49 milletvekili ile Devlet Bahçeli'nin ifadesiyle 'Türkiye'nin en kilit partisi' oldu. AA'nın açıkladığı sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kuracağı hükümetin kanunlarının Meclis'te onaylanması için AK Parti'nin oyları ile birlikte MHP'nin desteği gerekiyor.

Resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti 24 Haziran 2018 milletvekili genel seçimlerinde yüzde 42.42 ile 293 milletvekili çıkarıyor. MHP çıkardığı 49 milletvekili ile resmi olmayan sonuçlara göre oyların yüzde 11.17'sini aldı.

ERDOĞAN: CUMHUR İTTİFAKI OLARAK GAYRET EDECEĞİZ

Parlamentodaki bu sonuçları değerlendiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Parlamentoda her ne kadar hedefe ulaşamadıysak da elimizden gelen bütün gayretlerimizle onu da cumhur ittifakı olarak çözme gayretinde olacağız” açıklamasında bulundu.

BAHÇELİ: KİLİT PARTİ OLDUK

MHP Lideri Devlet Bahçeli de MHP'nin aldığı oy oranının önemli bir başarı olduğunun altını çizerek, “En kilit parti olduk” açıklamasını yaptı.

Etiketler MHP AK Parti seçim