1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sandıktan “Hayır” Çıkacak
Sandıktan “Hayır” Çıkacak

Sandıktan “Hayır” Çıkacak

Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek, partisinin Kars İl Başkanlığınca düzenlenen kurultaya katıldı.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek, partisinin Kars İl Başkanlığınca düzenlenen kurultaya katıldı.

Önceki gün Milliyetçi Hareket Partisi’nden ayrılarak Vatan Partisi’ne geçen Kars Eski Belediye Başkanı Tuncay Mutluer’in tek aday olduğu kurultayda konuşan Perinçek, 16 Nisan 2017’de gerçekleştirilecek olan referandumda Ülke genelinde olduğu gibi Kars’ta da sandıktan ‘Hayır’ çıkacağını ileri sürerek, Karslıların da ‘Hayır’ oyu kullanmalarını istedi.

Tuncay Mutluer gibi birçok değerli önderin Vatan Partisi’ne katıldığını belirterek, Serhat Şehri Kars’tan kendilerine yetki vermeleri çağrısında bulundu.

Kurultay sonucunda mevcut başkan Muharrem Yerli’den boşalan Vatan Partisi Kars İl Başkanlığına Eski MHP’li Kars Belediye Başkanı Tuncay Mutluer seçilmiş oldu. Mutluer’e Vatan Partisi rozetini Doğu Perinçek taktı.

Konuşmasında, Türkiye’yi içerisinde bulunduğu karanlıklardan ve çırpınışlardan kurtaracaklarını söyleyen Perinçek, Türkiye’yi yeniden Atatürk devrimlerinin temeline oturtacaklarını ifade etti.

Ülkenin, vatan bütünlüğünü sağlayacaklarını ve tekrar Türkiye’yi refah seviyesine getireceklerini de söyleyen Doğu Perinçek: “Artık bu AKP’nin başında olduğu borçlanma ve borç dilenme sistemi iflas etmiştir. Geçmişten kalan iktidar formülü; ‘kim dışarıdan borç bulup gelip bizi yönetsin’ şeklindeydi. Artık o dönemler bitti. Ama şimdi Ülkede hacizciler kapıyı çalıyor. Borç verenler Türkiye’ye verdikleri borcun karşılığında bölünmesini istiyorlardı. PKK’ya hoşgörü göstereceksin, bırakacaksın PKK’yı haraç toplasın, Ali kıran baş kesenlik yapsın. Belli bölgeleri hâkimiyeti altına alsın. Bir nevi küçük devletçikleri kursun. Biz yıllarca bunları anlattık. Bu nedenle Vatan Partisine ihtiyaç var.”dedi.

AK PARTİ VE MHP TÜRKİYE’NİN ÖNÜNE CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİNİ DAYATTI

AK Parti ile Milliyetçi Hareket Partisinin ittifak yaprak Türkiye’nin önüne cumhurbaşkanlığı sistemini dayattıklarını da söyleyen Vatan Patisi Lideri Doğu Perinçek, polis ve askerin vatan için savaş verirken, her iki partinin polis ve askere sırtlarını döndüğünü belirtti.

Bu duruma karşın AK Parti ve MHP’nin evet - hayır kavgası içerisinde olduklarını da söyleyen Doğu Perinçek: “Türkiye’nin ev fazla birilik ve beraberlik içerinde olduğu bir dönmemde, milletin askeri ve polisi desteklemesi gerekirken, yüreklerin bir çarpması gerekirken, getirdiler Türkiye’nin önüne bir anayasa değişikliği önerisi getirdiler. Türkiye’nin birliğe ve beraberliğe ihtiyacı varken, siz bunun nasıl yaparsınız? Nasıl insanları kamplaştırır, ayrıştırırsınız. Yaşadığımız bu koşullar açısından bu başkanlık sistemini dayatılması vahim bir şeydir ve bunun bedelini AKP de MHP’de ödeyecektir. Göreceksiniz 16 Nisan’da Türk Milleti bunlara ‘Hayır’ diyecektir.

BU SİSTEMLE TÜRKİYE’NİN SORUNLARI ÇÖZÜLMEZ

Getirecekleri sistemle milletin yetkilerini gasp edecekler. Hükümet kurulurken, meclis güvenoyu verirdi. Sizin adınıza güvenoyu almayan hükümet kurulamıyordu. Mevcut anayasada bu var. Şimdi getirecekleri sistemde meclis hükümeti denetleyemeyecek ve hiçbir yetkisi olmayacak. Peki, ne getirecekler? Cumhurbaşkanı, Başbakanın yetkilerini de alacak. Cumhurbaşkanlığı ve başbakanlık tek bir şahısta birleşecek. Ama O Cumhurbaşkanı bakanları tayin yoluyla atayacak. O cumhurbaşkanlığı ile 4 yıl boyunca denetleme mekanizmaları ortadan kalkacaktır. Bu sistemle Türkiye’nin sorunları çözülmez. Türkiye’nin sorunları sırdan sorunlar değildir. Bun ağır sorunlar milletin gücüyle çözülecek sorunlardır. Hem terörle mücadele ve ekonomisi gittikçe ağırlaşan sorunları yine milletin birliği ile çözülür. Siz bu sistemle milletten kopup Cumhurbaşkanı ve O’nun ahbaplarınındın oluşan sözüm ona bir hükümet oluşturacaklar. Dolayısıyla milleti seferber etmeyen, milleti birleştirmeyen bir yönetim kurulacak. Getirmek istedikleri bu Cumhurbaşkanlığı sistemi milletin hiçbir meselesine, terörle mücadele meselesini çözebilecek bir sistem değildir. Bu nedenle diyoruz ki birlik için, geçim için, huzur için bu başkanlık sistemine ‘Hayır’ diyoruz.

GETİRMEK İSTEDİKLERİ SİSTEM, 2 YIL SONRA HAYATA GEÇİRİLECEK

Getirmek istedikleri başkanlık sistemi yürürlük maddelerine göre 2 yıl sonra geçerli olacak. Yani Cumhurbaşkanlığı sistemi evet referandumu ile geçerse 2 yıl sonra 2019 yılının 30 Kasım’ında geçerli olacak. Bu zamana kadar bu getirdikleri Anayasa sistemi uygulanmayacak. O zaman soruyorum? 2 yıl uygulanmayacak olan bu sistemi neden getirip millete dayatıyorsunuz, niçin milleti birbirine düşürüyorsunuz. Şehit cenazelerinde omuz omuza duran partileri, insanları niçin bu anayasa oylaması sürecinde yumruk yumruğa karşı karşıya getiriyorsunuz. Niçin düşmanın işine yarayan bir kapar açıyorsunuz. Hani siz teröre karşıydınız. Göreceksiniz sandıktan hayır çıkacak. Eyer 16 Nisan’da evet çıksa da bu anayasa uygulanmayacak. 2 yıl uygulanacak. Bu süre içerinse ülkede otorite anlaşmazlıkları ollaşacak. Önceki anayasamı, sonraki anayasa mı geçerli olacak, hangi yetki kimin elinde olacak belli değil. Türkiye bir kararsızlıklar, tereddütler, ikilikler ve meşruiyet tartışmaları bekliyor. Bu Türkiye’yi bunalım içerisine iten bir girişimdir bu. 16 Nisan’dan sonra da ekonomik bunalım yerinde sayacak. Koşullar yerinde duruyor. Borç batağı devam ediyor.”şeklinde ifadeler kullandı. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.