KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Nisan 2024 Çarşamba
°C

Sandık güvenliği namus borcumuzdur

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, 16 Nisan’da yapılacak Anayasa değişikliği referandumuna ilişkin, “Vatandaşlar yeteri bilgiye ulaştıktan sonra evet oyu da verse, hayır oyu da verse o sandıkları korumak Cumhuriyet Halk Partisi’nin namus borcudur” dedi.

Sandık güvenliği namus borcumuzdur
21 ŞUBAT 2017 SALI 21:32
0
1946
0
AA aa

Anayasa değişikliği için 16 Nisan'da yapılacak referandumda Bingöl'de sandık güvenliği çalışmaları başlatmak üzere kente gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı ve Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenledi. 

Yapılan anketlerde ağırlıklı olarak hayır çıktığını belirten Atıcı, “CHP, HDP, MHP ve AK Parti içerisindeki birçok kesim devleti tek bir insana teslim etmemeye kararlı ve yapılan anketlerde de bu sonuç çıkıyor zaten. Hal böyle olunca, hayır oyu çığ gibi büyüyünce halkımız da sandıklar konusunda endişe duymaya başladı. Bizde bu endişeyi hissettik ve CHP olarak bir karar verdik, dedik ki biz önce vatandaşlarımızı bilgilendireceğiz. Hayır çıkarsa ne olur, evet çıkarsa ne olur diye. Yani evet diyen vatandaşlarımız neden evet dediğini bilmeli hayır diyenlerde neden hayır diyeceğini bilmelidir. Yeteri bilgiye ulaştıktan sonra evet oyu da verse hayır oyu da verse o sandıkları korumak Cumhuriyet Halk Partisi'nin namus borcudur” dedi.

“NEDEN 2019'U BEKLİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve iktidar milletvekillerinin ‘Evet verin terör bitsin, evet verin ekonomi düzelsin, evet verin işsizlik bitsin, evet deyin memleket şaha kalksın, yeniden bir diriliş olsun” şeklinde açıklamalarda bulunduğunu belirten Atıcı, “diyelim ki cumhurbaşkanı, başbakan doğru söylüyor o zaman neden 2019'u bekliyoruz? En önemli soru budur. Sandıktan evet çıkarsa terör bitecekse neden 2019'u bekliyoruz. Eğer vatandaşın ilacı buysa ve sandıktan evet çıkacaksa neden 2019'u bekliyoruz” dedi.

“DEVLETİMİZİ ZAYIFLATACAK HİÇBİR GİRİŞİME EVET DEMEYECEĞİZ”

Referandumda evet çıkması halinde bir kişinin devletin sahibi olacağını savunan Atıcı, şunları söyledi: “Bakın bunun AK Parti, MHP, CHP, HDP ile bir alakası yoktur, herhangi bir partiyi ve kişiyi eleştirmiyoruz. Cumhuriyeti ve devleti korumak üzerine konuşuyoruz. Çünkü biz çok iyi biliyoruz ki devlet zayıflarsa ne Türk kalır, ne Kürt kalır, ne Arap kalır, ne Alevi kalır nede Sünni kalır. Cumhuriyet elden giderse bunların hiçbirinin anlamı kalmaz. O yüzden biz devletimizi ve cumhuriyetimizi zayıflatacak hiçbir girişime evet demeyeceğiz. Biz referandumda devletin bütün anahtarlarının bir kişiye verilmesine karşı çıkıyoruz. Devletin hazinesinin, mührünün, meclisinin, yargısının anahtarını bir tek insanda toplamak istemiyoruz.”

“MHP'Lİ TABAN HAYIR DİYECEK” İDDİASI

AK Parti içerisinde cumhuriyetini, ülkesini seven ve demokratik sistemi isteyen çok sayıda partilinin olduğunu kaydeden Atıcı, “Şimdi biz parti ayrımı yapmadan AK Parti'deki bu insanlarla el ele tutuşacağız. MHP içerisindeki seçmenler, MHP'li taban zaten bunu anladı. Milliyetçi taban demokratik cumhuriyetine sahip çıkma kararı aldı. Büyük bir çoğunluğunun hayır diyeceğini tabandan anlıyoruz. HDP, hayır diyeceğini açıkladı, CHP zaten hayır diyecek. Mecliste grubu olmayan diğer partiler içerisinde de demokratik cumhuriyeti seven ve devleti bir kişiye teslim etmek istemeyen çok insan var onlarla da el ele tutuşacağız. Şuanda bütün parti rozetlerini bir kenara bırakarak, bütün particilik konuşmalarını bir kenara bırakarak, devletimizi ve demokratik cumhuriyetimizi korumak üzere AK Parti, MHP, HDP ve diğer partilerin içerisinde olanlarla el ele vereceğiz ve hayır diyeceğiz. Sonra herkes istediği partiye dağılabilir, istediği liderin peşinden gidebilir” dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.04.2024
17:15
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Orman İşletme İl Müdürlüğü koordinesinde vatandaşlara fidan dağıtıldı. Bu hafta içinde toplamda 10 bin fidanın dağıtımının yapılacağı belirtildi.
24.04.2024
17:15
Öğrencilere Siber Suçlarla Mücadele Eğitimi Verildi
Öğrencilere Siber Suçlarla Mücadele Eğitimi Verildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, öğrencilere siber suçlarla mücadele eğitimi verildi.
24.04.2024
11:27
Bingöl Emniyet`inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl Emniyet'inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda bedensel engelli 1'i çocuk 3 kişiye akülü sandalye hediye edildi.
23.04.2024
18:15
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Mayıs ayı itibarıyla trafik sigortalarında yeni dönem başlıyor. Bunda böyle zamda üst sınır maliyet endeksine göre belirlenecek. Peki bu ne demek oluyor? İşte sürücüleri yakından ilgilendiren gelişmenin detayları...
23.04.2024
18:14
Erdoğan`dan kamuda tasarruf mesajı
Erdoğan'dan kamuda tasarruf mesajı
Milletin refahını artırmaya yönelik adımlar atıldığını belirterek gereksiz harcamaların ortadan kaldırılacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gıdadaki fahiş fiyatlar için de 'Milletimizin fahiş fiyat yükünün altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz' yorumunda bulundu.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda yakalanarak cezaevine teslim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın