Dolar

32,5652

Euro

34,7070

Altın

2.488,99

Bist

9.524,59

Sanders: Trump, Yahudiler için bir tehdit

Yaklaşan ABD Başkanlık seçimlerinde Demokratların potansiyel adayı Senatör Bernie Sanders, seçim kampanyasına dönük, Başkan Trump’ın Yahudiler için bir tehdit oluşturduğunu belirten bir uyarı videosu yayınladı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-26 16:37:04

Sanders: Trump, Yahudiler için bir tehdit

Yaklaşan ABD Başkanlık seçimlerinde Demokratların potansiyel adayı Senatör Bernie Sanders, seçim kampanyasına dönük Başkan Trump'ın Yahudiler için bir tehdit oluşturduğunu belirten bir uyarı videosu yayınladı.

Sanders'ın Twitter hesabında yayınlanan videonun başlangıcında, yaklaşan seçimlerde Demokratik yarışmacılardan biri olarak, Yahudi köklerindeki gururunu ve ABD'nin ilk Yahudi Cumhurbaşkanı olma arzusunu dile getirdi.

Ekran Resmi 2020-01-26 15.41.11

Sanders videoda, seçim kampanyası çalışmalarında Yahudi cemaatleri ve kuruluşları ile irtibat konusunda görevlendirdiği Obama Yönetimi eski çalışanlarından Yahudi kökenli Joel Rubin'ın ise, Sanders hakkında övgülerde bulunarak, “Değerleri Yahudi değerleridir” dediği görülüyor.

Rubin videoda, ABD'nin Trump döneminde yaşadığı sosyal zorluklardan bahsetti ve özellikle bir yıl önce Pittsburgh kentindeki bir Yahudi sinagoguna aşırı milliyetçilerinin düzenlediği saldırıyı örnek gösterdi.

Rubin, ırkçıların sadece Yahudi cemaatine ait tapınakları saldırmadığını, nefret söyleminin internet üzerinden körüklendiği tehlikeli bir dönemin yaşandığını belirterek, “Aynı zamanda Beyaz Ev'de oturan bir ırkçı var” diyerek, Trump'ı üstü kapalı eleştirdi.

Videonun sonunda, Sanders, Yahudi seçmenlere mesaj göndererek, “Bütün kesimler arasında kötü insanlar olabileceği gibi, iyi insanlar da var” dedi.

Haber Ara