Dolar 32,5683
%0.29
Euro 34,7248
%-0.02
Altın 2.488,470
%0.16
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Sandal’dan Bayraklı mesajları: Felsefemiz önce insan

CHP'li Sandal’dan Bayraklı mesajları: Felsefemiz önce insan

Seçime Doğru programının konuğu olan CHP Bayraklı Belediye Başkan Adayı Serdar Sandal, gündeme dair soruları ve başkan olması durumunda yapacaklarını anlattı. CHP'li Sandal’dan Bayraklı mesajları

  • Ege Postası
  • 20.02.2019 - 11:15

HAZIRLAYAN: HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bayraklı Belediye Başkan Adayı Serdar Sandal, Bayraklı’yı dünya çocuklarının ve gençlerin merkezi haline getirecekleri sözünü vererek, 7-24 çalışacaklarını ve her sözlerinin arkasında duracaklarını söyledi.

CHP Bayraklı Adayı Sandal, yüzde 60’ı aşkın oranda oy alacakları tahmininde bulunarak, “Zaten seçileceğiz, rekor oyla geleceğiz. 5 yıl bekleyen bizi 7-24 çalışmak. Kimsenin yatağa aç girmediği, hoşgörünün egemen olduğu, kimsenin kimseyi ötekileştirmediği bir Bayraklı ve kardeş sofrası var hayalimde. Bayraklıları çok seviyorum. Bize güvenmeye devam etsinler. Her sözümüzün arkasında olacağız” dedi.

Biri çocuklar ve gençler için Bayraklı’yı merkez haline getirmek olan vizyon projesi olmak üzere 12 temel projesi olduğunu ve bunları yakında açıklayacaklarını kaydeden Serdar Sandal, önce insan felsefesiyle hareket edeceğini vurguladı.

KİMSEYİ ÖTEKİLEŞTİRMEYECEĞİZ

Bayraklı Belediye Başkan Adayı Serdar Sandal, “Seçim afişlerimden biri de önce insan. Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Bayraklı kocaman bir sınıf. Sınıfta ne yapıyorsam Bayraklı’da da onu yapacağım” diye konuştu.

BAYRAKLI’YI TALAN ETTİRMEYECEĞİZ

Bayraklı’da yeni bir planlamaya ihtiyaç olduğunu kaydeden Serdar Sandal, “Biz iş dünyasına karşı değiliz. Yatırımlara karşı değiliz. Biz sadece kent dokusunu bozmadan, kenti talan etmeden oluşacak refahtan herkesin faydalanacağı bir model üzerinde çalışacağız. Bir kere Bayraklı’yı talan ettirmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

İSMAİL SARI VE MEHMET TOPTAŞ’A TEŞEKKÜR EDİYORUM

AK Parti’den CHP’ye geçen İsmail Sarı ile MHP’den CHP’ye geçen Mehmet Toptaş’ın Bayraklı için çalışacağını anlatan Serdar Sandal, “Hizmet edebilmek, katkı sunabilmek önemli. Bu kentin sorunları bizim sorunlarımız. Bu kenti yeniden ayağa kaldıracağız. İsmail Sarı ve Mehmet Toptaş da bu nedenle bize geldi. CHP rozetini yakalarına takmalarının dışında farklı sorumluluklar taşıyor. Her ikisi de çok değerli siyasetçiler. Toplumda ciddi karşılıkları var. Kendilerine teşekkür ediyorum” değerlendirmesini yaptı.

İŞTE PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

Partinin tamamını kucaklayıp büyük bir kampanya yürütmek.  Partimizin ilçe başkanı Cemalettin bey sonuna kadar arkamızda, varlığından mutluyuz.

LİSTEDİEKİ 10 ARKADAŞIMIZIN 7’Sİ KADIN

Tabi ki benimseyeceğiz. Listelerimizde ilk ondaki arkadaşlarımızın yedisi kadın. Biz diğer siyasi partilere göre kadın, çocuk hakları konusunda oldukça duyarlıyız. Bunu listemizde de sergiledik diyebilirim.

BAYRAKLI’YI DÜNYA ÇOCUKLARININ VE GENÇLERİN MERKEZİ HALİNE GETİRMEK İSTİYORUZ

Geldiğimiz noktayı Cumhuriyete ve Mustafa Kemal’e borçluyuz. Yeni bir kent oluşturmalıyız. Seferihisar’da sakin şehir adıyla marka kent oluştu. Biz de Bayraklı’yı sadece İzmir’in Türkiye’nin değil dünyanın marka kenti yapalım istiyoruz. İki bayramı referans alıp dünya çocuklarının ve gençlerin merkezi haline getirmek istiyoruz Bayraklı’yı. Bu projeyle Bayraklı’nın çehresini de değiştireceğiz. Bu vizyon projemiz dışında 12 projemiz de var. Bunu el birliğiyle yapacağız. Kısa bir süre sonra bu anlamdaki daha net ve somut açıklamaları yapacağız.

ESKİŞEHİR’DE OLDUĞU GİBİ..

Dünya Çocuk ve Gençlik Kenti’nden bahsediyorum. Fiziki tesislerin ardından bir de kentin kendine ait kendi değerleri olmalı. Bir kent meydanımız yok. Demiryolunu ne yapıp edip yeraltına alacağız. Büyükşehir ve hükümetle. Smyrna Meydanımız çok atıl durumda. Laka, Bornova deremiz var. Eskişehir’de derelerin getirildiği duruma bakın. Eskişehir’de olduğu gibi farklı sosyal donatı alanları yapmayı planlıyoruz. Dünyanın marka kenti olmasında fiziki alt yapıların ardından onuncu yılın sonunda dünyanın en önemli merkezlerinden biri haline getireceğiz Bayraklı’yı.

ÇOCUKLAR GELECEĞİMİZ, UMUDUMUZ

Çocuklar geleceğimiz, umudumuz. Eğitimciyim, öğretmenim. Ömrümü çocuklara ve gençlere verdim. Çocuklara ve gençlere verdiğimiz değerin yanısıra Cumhuriyet ve Atatürk’e borçluyuz. Bu mirası bizden sonraki kuşağa aktarmak istiyoruz. O yüzden bizim için bu proje önemli.

BİRİ YATAĞA AÇ GİRİYORSA..

Makro ve mikro sorunlar var. Ancak yoksullukla mücadele bizim öncelikli planımız. Öncelikli bir sorunumuz. İnsani bir sorun bu. Biri yatağa aç gidiyorsa bu temel sorunlardan biri. Aç gidiyorsa bizim ve bürokratların oturduğu koltuk haram olsun.

KİMSENİN EKMEĞİYLE OYNAMAYACAĞIZ

Önce siyasal tavrınızı belirlersiniz. Sonra bu işi planlar ve hayata geçirirsiniz. Sizin dışındaki bileşenlerle hazırladığınız projeyi kamuoyuna sunarsınız. Biz kent envanteri projesiyle hane halkının tüm gelirini, ailedeki engellileri ve farklı ihtiyaçları olanları tespit edeceğiz. Açlık sınırındaki ailelerde kim var kim yok ortaya çıkaracağız.

HERKESE PARTİLİ OLARAK DEĞİL İNSAN OLARAK BAKACAĞIZ

Siz nihai hedefinizde okula giden çocuklarla ilgili sorunu ana meseleniz olarak anlıyorsanız kenti marka kent yapmak istiyorsanız çalışanlarınızla ilgili durumda da farklı şeyi düşünemezsiniz. Ekmekleriyle niye oynayalım. Partili olarak değil insan olarak bakacağız. Önce insan olarak bakacağız. Seçim afişlerimden biri de önce insan. Bir arkadaşımızın işine son verdiğimizde eşi mi aile ne sorunu var bakacağız. Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Bayraklı kocaman bir sınıf. Sınıfta ne yapıyorsam Bayraklı’da da onu yapacağım.

BİR TEMEL 12 ANA PROJEMİZ VAR

İlk temel vizyon ve 12 projemiz var. Bunu kamuoyuyla uzun uzadıya paylaşacağız. Kent envanteri öncelikli projelerimizden birisi. Homeros Meydan Projemiz var. Deyrül Zeferan kilisesi var Mardin’de. O kilisenin on katı şu an toprak altında. O meydanı Kültür Bakanlığı ve büyükşehirle birlikte biran önce ortaya çıkaracağız. Demiryolu öncelikli projemiz. Açlık ve yoksullukla mücadelemiz öncelikli. Doğançay ile ilgili önemli projemiz var. Temel hatları bunlar. Diğerleri sürpriz olarak kalsın. Kültür sanat spor ile ilgili projelerimiz de var. Hazırlıkları tamamladıktan sonra en ince ayrıntısına kadar paylaşacağız.

BAYRAKLI’YI TALAN ETTİRMEYECEĞİZ

Biz iş dünyasına karşı değiliz. Yatırımlara karşı değiliz. Biz sadece kent dokusunu bozmadan, kenti talan etmeden oluşacak refahtan herkesin faydalanacağı bir model üzerinde çalışacağız. Bir kere Bayraklı’yı talan ettirmeyeceğiz. İstanbul ve Ankara’da devasa gökdelenler var, boğuluyorsunuz. Kenti boğmadan yeni bir planlama yapmalıyız. Kentsel dönüşüm de var. Vatandaşın korunacağı bir model üzerinde çalışacağız. Muhtarların bazı sıkıntıları var, acil müdahale ekibi oluşturacağız. Ekibimizle gidip hangi teknik elemanlara ihtiyaç var, nasıl bir çalışma yapacağımıza bakacağız. Muhtar arkadaşlarımızı tekrar çağıracağız. Böyle bir model ürettik deyip sunacağız, birlikte karar verip öyle hayata geçireceğiz. Birlikte yöneteceğiz, vatandaşa hiçbir şeyi dayatmayacağız. Danışarak yapacağız. Halkın içinde olacağım. Yapı olarak da yaptığım işleri yerinde görmek isterim. Sürekli halkın içinde olacağım.

SİYASİ RAKİBİMİZ HUZURLU KAMPANYA YÜRÜTELİM AMA BAŞARI BİZİM OLACAK

Siyasi rakibimiz. Huzurlu bir kampanya diliyorum. Başarı bizim olsun istiyorum. AK Parti ve MHP birlikteliği ile bizim İYİ Parti işbirliğimize baktığımızda; yüzde 60’ı geçeceğimizi düşünüyorum. Birçok AKP’li seçmen MHP’li seçmen bizi tercih edecek. Bu işe Bayraklı meselesine kimse bizim kadar hazır değil çünkü. Bu süreci 3 yıldır örüyorum. CHP bayrağını bir tık daha yukarıya çıkaracağız.

HASAN ABİ’NİN DESTEĞİNİ HER ZAMAN ALACAĞIZ

Hasan Karabağ bizim büyüğümüz, partilimiz. CHP büyük bir aile. Bu bir bayrak yarışı. Hasan Abi’nin desteğini her zaman alacağız.

İSMAİL SARI VE MEHMET TOPTAŞ’A TEŞEKKÜR EDİYORUM ÇÜNKÜ…

Hizmet edebilmek, katkı sunabilmek önemli. Bu kentin sorunları bizim sorunlarımız. Bu kenti yeniden ayağa kaldıracağız. İsmail Sarı ve Mehmet Toptaş da bu nedenle bize geldi. CHP rozetini yakalarına takmalarının dışında farklı sorumluluklar taşıyor. Her ikisi de çok değerli siyasetçiler. Toplumda ciddi karşılıkları var. Kendilerine teşekkür ediyorum.  Çünkü bu süreçte böyle bir sorumluluğu aldıkları için her iki arkadaşıma teşekkür ediyorum. Kimsenin cesaret edemeyeceği bir durumdu. Sonuçlarını hep beraber seçimde göreceğiz. Bayraklı’da ilk defa böyle bir birlik ve beraberlik oluştu.

İKİ ARKADAŞIMIZIN SEÇİMDEN SONRA DA DESTEĞİ OLACAK

Çok değerli iki arkadaşımızı partimize kazandırdık. Her ikisi de alanlarında etkin. Kişilikleriyle ve topluma verdikleri mesajlarla ciddi katkıları olacağını düşünüyorum arkadaşlarımızın. Seçimden sonraki süreçte de destekleri olacak. AK Partili seçmene de hizmet edeceğiz. Köprülere ihtiyacımız vardı. Farklı siyasal görüşlerden gelen herkese hizmet etmek istiyoruz. Önce insan olarak bakıyoruz, siyasal görüş olarak bakmıyoruz. Nerede aç, açıkta bir arkadaşımız varsa onların yanında olacağız.

TUNÇ SOYER İZMİR İÇİN BÜYÜK BİR KAZANIM

Tunç Soyer İzmir için büyük bir kazanım. Çok değerli bir siyasetçi. Oldukça donanımlı, entelektüel birikimi oldukça yüksek. Bayraklılar olarak varlığından onur ve gurur duyuyoruz. Sahaya indiğimizde Bayraklı’da da ortak programlarımız olacak.

GENEL BAŞKANIN TALİMATLARINI SONUNA KADAR YERİNE GETİRECEĞİZ

O video diğer arkadaşlarımızla da yapıldı. Başkanımız kimseyi ötekileştirmeme herkesi kucaklama ve gece gündüz çalışma talimatını verdi bize. Ben de bu talimatların gereğini sonuna kadar yerine getireceğim.

AK PARTİ’NİN BU SEÇİMDE BİRŞEY YAPABİLME ŞANSI YOK

AK Parti’nin bu seçimde bir şey yapabilme şansı yok. Nihat Bey’in İzmir’i ne kadar tanıdığı tartışılabilir mevzu. Kenti kentin içindekiler yönetmeli. Partimizin büyükşehir ve 30 ilçede sıkıntısı yok. Çok şanslı olduklarını öngörmüyorum.

İZMİRLİ KİMLİĞİ İLE UZLAŞMAYAN BİRİNİ DAYATIRSANIZ İZMİRLİ BUNA CEVABINI VERİR

Siz kenti bilmeyen, tanımayan birilerini getirip İzmirli kimliği ile uzlaşmayan birini getirir dayatırsanız İzmirli buna cevabını verir. Partimizin ithal aday açıklaması bizim de genel fikrimiz.

DİNAMİK VE ÜRETKEN BİR BAYRAKLI MECLİSİ OLSUN İSTİYORUM

Biz hizmet etmek istiyoruz. Bu arkadaşlarımızın birikimlerinden yararlanmak istiyoruz. Tabanları, güçleri var. Bayraklı Meclisi dinamik, üretken bir meclis olsun istiyorum. Arkadaşlarımız tekliflerimize evet dediği için onlara da teşekkür ediyorum.

7-24 ÇALIŞAN,KİMSENİN YATAĞA AÇ GİRMEDİĞİ, KİMSENİN KİMSEYİ ÖTEKİLEŞTİRMEDİĞİ BİR BAYRAKLI HAYAL EDİYORUM

Zaten seçileceğiz, rekor oyla geleceğiz. 5 yıl bekleyen bizi 7-24 çalışmak. Kimsenin yatağa aç girmediği, hoşgörünün egemen olduğu, kimsenin kimseyi ötekileştirmediği bir Bayraklı ve kardeş sofrası var hayalimde. Bayraklıları çok seviyorum. Bize güvenmeye devam etsinler. Her sözümüzün arkasında olacağız.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.