131019098
29 Mart 2024, Cuma

SANAYİ ŞEHRİNİN İNTERNETSİZ MAHALLESİ

17 Ocak 2018, Çarşamba 06:33

     


Ege bölgesinin en önemli sanayi bölgelerinden olan Aliağa’da büyük bir ayıp yaşanıyor. Her gün yeni yatırımlarla gündeme gelen, sanayici ve işadamlarının gözdesi halindeki ilçenin 2014 yılına kadar belde belediyesi olan Yenişakran’da maalesef sanayi yatırımlarına paralel gelişme gözlenmiyor.

DOĞALGAZDAN ULAŞIMA HER ŞEY SORUN

Yıllardan beri kanalizasyon sorunuyla uğraşan Yenişakran’da altyapı eksiklikleri saymakla bitmiyor. Örneğin; 1.5 km yakınına kadar gelen doğalgaz için bile uzun süren uğraşlar veren muhtar Metin Yıldız, sonunda siyasilerin devreye girmesiyle bu konuda mutlu sona ulaştı ve Şakran’ı da İzmirGaz’ın yetki alanına aldırabildi. Ancak doğalgazın ilk kullanılacağı tarih yine de meçhul.

Yerleşik olarak 5 bini bulan ve yazın sayfiyecilerin gelmesiyle birlikte 15 bini aşan nüfusuyla sorunlar yumağı olan Yenişakran’a tek ulaşım aracı minibüsler kış aylarında gece 11.00’de son bulurken, seferlerin azlığı ve düzensizliği de Yenişakran’ın kangren olmuş sorunlarından bir başkası...

SANAYİNİN KALBİNDE İNTERNETSİZ MAHALLE

Bütün bunların yanı sıra, bölgenin en büyük problemlerinden biri de telefon ve internet...

Yetersiz altyapı dolayısıyla yeni yerleşim yerlerine ve kiracı olarak Yenişakran’a taşınanlara internet bağlantısı yapılamazken, yetkililerin ise gerekli altyapı yatırımı için iki yıl sonrasını öngördüğü öğrenildi. Muhtar Metin Yıldız, konuyla ilgili başvurmadığı yer kalmadığını ancak meseleyle ilgili bir ilerleme kaydedilmediğini ifade ederken “Mahallemizde yıllardır eski hatlar kullanılıyor. Bunun üstüne ilave edilen bir şey yok. Türk Telekom yetkilileri buraya fiber hat çekileceğini, eski sisteme herhangi bir takviye düşünmediklerini belirtiyor. Fiber hat için ise iki üç sene sonrasına programa alabileceklerini söylüyorlar. Ben defalarca aramama rağmen kimseye ulaşamayınca CİMER’e yazdım. Bölge Müdürü gelip durumu yerinde inceledi, programa alacaklarını söyledi ama bu güne kadar bana ulaşan herhangi bir bilgi yok. Programa alıp almadıklarını da bilmiyorum. Aradığımda kimseye ulaşamadığım için artık aramak da istemiyorum.” diyerek dert yandı.

“SONRA DEĞİL, ŞİMDİ İSTİYORUZ”

Konuyla ilgili Kaymakamlığa da başvuruda bulunduğunu ve 4 Ocak 2018 tarihinde Aliağa Kaymakamlığı tarafından Türk Telekom Aliağa İşletme Şefliği’ne gerekli talebin iletildiğini belirten Yenişakran Muhtarı Metin Yıldız, fiber hatlar için programa alınıp ihaleye çıkmasının ve kabloların döşenmesinin beklenmesi halinde mahallenin en az iki sene daha internetsiz kalacağını, bu duruma bir an önce kalıcı çözüm bulunması gerektiğini ifade etti.

Bu durumdan mağdur olan Şakranlılar ise kanalizasyon ve doğalgaz gibi konularda üçüncü sınıf vatandaş muamelesi görmeye alıştıklarını, ancak teknoloji çağında internete ulaşamamanın anlaşılabilir bir tarafı olmadığını belirterek, gerekirse tüm mahalle toplanıp eylem yapabileceklerini söylediler.

(BÜLENT PINARBAŞI) 







 
Son Eklenen Haberler