Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin ve DSİ 232. Şube Müdürü Muharrem Atalar bir araya gelerek, DSİ İle Kozlu Belediyesi’nin ortaklaşa yapacağı Sanayi Köprüsü’ne ait protokolü imzaladılar.

Belediye tarafından Merkez’de, şehir içi otopark sorunu, trafik sorunu ve ağır tonajlı araçların şehir içi trafiğinde yarattığı sorunları ortadan kaldırmak ve Kozlu’nun iki yakasını birleştirmek amacıyla inşa edilen Kozlu Boğaz Köprüsü’nün tamamlanarak kullanıma açılmasının ardından, 2. Köprü müjdesi yine Belediye Başkanı Ertan Şahin’den geldi.

Sanayi Köprüsü ile ilgili Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’ndan söz aldıktan sonra sürekli işin takipçisi olan ve DSİ 232. Şube Müdürü Muharrem Atalar ile sık sık bir araya gelen Şahin, çalışmada nihayet imzaların atıldığını bildirdi.



Orman ve Su İşleri Bakanı
 Veysel Eroğlu ile geçtiğimiz yıllarda Ereğli’de bir toplantıda karşılaşan ve kendisinden Sanayi Köprüsü ile ilgili söz alan Şahin, DSİ ile yaptığı görüşmeler neticesinde köprünün ihale kapsamında değerlendirilip, proje tasdik ve onay aşamasından sonra imza aşamasına gelindiğini kaydetti.

Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin, uzun süredir DSİ ile yaptığı görüşmeler neticesinde DSİ ve Kozlu Belediyesi işbirliği ile yapılacak olan Kozlu Sanayi Köprüsü için protokolün imzalandığını bildirdi.

Şahin konu ile ilgili olarak; “DSİ ile birlikte yapacağımız Sanayi Köprümüzün protokolünü imzaladık. Bu protokol, köprü ile ilgili yer tahsisleri ve inşaat demirinin bir kısmının belediyemizce temini, diğer tüm köprü imalatlarının DSİ tarafından yapılması hususlarını kapsıyor. En kısa sürede yapılacak olan Sanayi Köprüsü 30 metre uzunluğunda ve 11 metre genişliğinde olacak. Ön germeli kirişlerle ve fore kazıklı sistemlerle inşa edilecek olan Köprümüz Kozlu’muza hayırlı olsun” dedi.