131019098
29 Mart 2024, Cuma

SANAYİ ESNAFINA ÇIRAKLIK EĞİTİMİNDEKİ YENİLİKLER ANLATILDI

29 Kasım 2019, Cuma 06:03

     


HABAŞ Hamdi Başaran Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Bilgehan Kurtcebe ve okul bünyesindeki Mesleki Eğitim Merkezi’nin idareci ve öğretmenleri, Aliağa Sanayi Sitesi esnafına çıraklık, kalfalık, ustalık ve usta eğiticilik kursları hakkında bilgilendirme yaptı.

HABAŞ Hamdi Başaran Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Bilgehan Kurtcebe ile okul bünyesindeki Mesleki Eğitim Merkezi’nin idareci ve öğretmenleri, Aliağa Sanayi Sitesi’nde gerçekleştirilen toplantıda sanayi esnafına ilçedeki çıraklık, kalfalık, ustalık ve usta eğiticilik kursları hakkında bilgilendirmede bulundu. Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Serdar Berk’in de hazır bulunduğu toplantıda konuşan HABAŞ Hamdi Başaran Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Bilgehan Kurtcebe “Aliağa’da mesleki eğitim merkezi bizim okulumuzun bünyesinde. Bize en yakın mesleki eğitim merkezi Menemen’de. Ama biz öğrencilerimizi Menemen’e veya İzmir’e yönlendirme taraftarı değiliz. Açabildiğimiz ölçüde yeni alanlar açarak öğrencilerimizin ilçemizde eğitim almasını istiyoruz. Çıraklık, kalfalık, ustalık, usta eğiticilik kurslarını okulumuzda veriyoruz.” dedi.

“Çıraklık sistemi yeniden hareketlenecek”

Statülerinin meslek lisesi olduğunu ancak buradaki çıraklık eğitim merkezini de biraz daha aktif hale getirmek için emek harcadıklarını vurgulayan Kurtcebe, “Hem öğretmen kadromuzu genişletiyoruz. Hem atölyelerimizi daha donanımlı hale getiriyoruz. Bakanlığımız geçen sene özellikle çıraklık eğitim merkezlerine yatırımlar yapmaya başladı. Yaklaşık 10 yıl önce çıraklık sistemi güzel bir şekilde gidiyordu. O zamanlar 12 yıllık kesintisiz eğitim yoktu. Ne zaman 12 yıllık kesintisiz eğitim geldi çıraklık eğitimi biraz geri kaldı. Ama geçen sene bakanımız çıraklık eğitim merkezi öğrencilerinin çıraklık okurken aynı zamanda da liseden mezun olabilmesinin önünü açtı. Şu anda çırak olan öğrenciler haftada 2 saatlik fark derslerini vererek 3-4 yıl sonra liseden de mezun olabiliyorlar. Bu bağlamda çıraklık sisteminin yeniden hareketleneceğini düşünüyorum. Biz de çıraklık eğitimini Aliağa’da biraz daha etkin hale getirmek istiyoruz.” diye konuştu.

Okul Müdürü Kurtcebe’nin konuşmasının ardından Teknik Müdür Yardımcısı Ümit Ayaz ve Mesleki Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Nermin Özkan çıraklık eğitimindeki yenilikler hakkında sanayi sitesi esnafını bilgilendirerek esnafın çıraklık eğitimi ile ilgili beklentilerini dinledi. Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Serdar Berk toplantı sonrasında HABAŞ Hamdi Başaran Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ile Mesleki Eğitim Merkezi öğretmenlerine katkıları için sanayi sitesi esnafı adına teşekkürlerini iletti.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler