Sanatta Kısa Kısa: Resim, dans ve vals

Tuna SAYLAĞ Sanat
6 Şubat 2019 Çarşamba

ANA-OĞUL RESİM SERGİSİ

Prof. Türkan Saylan Kültür Merkezi Galeri Maltepe Salonu,12-18 Şubat tarihleri arasında, Bora Altuğ ve Nedret Altuğ’un, ‘ANA-OĞUL’ başlıklı karma sergisini ağırlıyor. 2013 yılından beri profesyonel anlamda resim ile uğraşan Bora Altuğ, klasik, sürrealist ve realist ekollere ilgi duyuyor. Karakalem, yağlı boya ve rapido kalem ile yapılan noktalama teknikleri ile çalışan sanatçı, Rönesans ve klasik resim sanatının güzelliğini keşfederek, izleyiciyi düşsel bir yolculuğa sürüklemekte. Nedret Altuğ ise resim çalışmalarını kara kalem, pastel, mixte materyel, yağlı boya kullanarak klasik, sürrealist ve realistik ekollerinden etkilenerek sürdürmekte. 

Aşk, sevgi, doğa temalarını resimlerinde konu olarak ele alırken izleyiciye, kişisel bilinç ve bilinçaltının olumlu yönlerini aktararak huzur ve mutluluk hissettiriyor.

GAGA Dans Atölyesi Akbank Sanat’ta

Gaga Dans Atölyesi dansçı ve koreografları, 11-15 Şubat tarihleri arasında profesyonel ve amatör dansçılarla workshop yapmak üzere Akbank Sanat’a geliyor.

Bir hareket dili olan Gaga’yı, Ohad Naharin, ünlü İsrailli dans topluluğu Batsheva Dance Company’nin koreografı ve sanat yönetmeni olarak yaptığı çalışmalara paralel olarak yıllarca geliştirdi. Ohad Naharin’in Repertuar Atölyesi; dansçılara Naharin’in koreografik eserlerinden parçalar sunarak, Gaga’daki eğitimlerini repertuarlarında uygulama fırsatı sunacak. Eski bir Batsheva dansçısı olan koreograf Guy Shomroni tarafından verilecek atölyede ise Gaga katılımcıları, bedene ve fiziksel duyumlara, derinlemeye ve dinlenmeye odaklanacak. Dans sanatçıları için büyük fırsat! 

CİHAT AŞKIN İLE ‘TÜRK VALSLERİ’

Bu toprakların kemancısı olarak nitelendirilen keman virtüözü Cihat Aşkın, yeni albüm projesi ‘Türk Valsleri’ ile 15 Şubat akşamı Zorlu PSM’ye konuk oluyor. Allaturca Music işbirliğiyle gerçekleşecek gecede, Aşkın Ensenmble’ın yanı sıra aralarında tenor Hakan Aysev ve soprano Görkem Ezgi Yıldırım’ın da bulunduğu değerli sanatçılar sahnede olacak.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün