SON DAKİKA

Sanatçı Orhan Çakmak Karabağ zaferi için şarkı yazdı

27 yıllık vatan hasreti ve sonunda gelen Türk’ün büyük zaferi. Evet, kardeş ülke Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ zaferi, Konya’nın da yakından tanıdığı Sanatçı Orhan Çakmak’ın sözlerini yazdığı şarkı ile anlatıldı. Büyük beğeni toplayan o şarkının adı “Karabağ Zaferi”..
02 Aralık 2020, Çarşamba - 09:47
Türkiye’deki her Türk, Karabağ zaferine en az Azerbaycan kadar sevindi. Sevinç gözyaşları döküldü, zafer şarkıları söylendi, şiirler yazıldı ve marşlar okundu.Türk dünyasında yaptığı kültür sanat çalışmaları ve aldığı devlet hizmet madalyaları ile tanınan sevilen sanatçı Orhan Çakmak da Karabağ Zaferi için şarkı yazdı.

Özellikle Türkiye, Bosna Hersek ile Türki Cumhuriyetlerde tanınan ve KONTV’de bir dönem program yapan Sanatçı Çakmak’ın sözlerini yazdığı "Karabağ Zaferi” şarkısının bestesini ise Azerbaycanlı Sevinç Tofikızı yaptı. 

Türkiye ile Azerbaycan arasındaki kardeşliği de vurgu yapılan şarkı da Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev’in dillere düşen "Ne Oldu Paşinyan” sözüne de yer verildi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İlham Aliyev’in Karabağ Azerbaycan’dır sözleri ve sarılmaları klipte yer buldu. Büyük beğeni toplayan klip, Azerbaycan ve Türkiye Türklerine ithaf edildi. Karabağ Azerbaycan’dır. Yaşasın Türkiye Azerbaycan kardeşliği. 
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler