18 Eylül 2017 23:50

İşçilerden 'Adana sanata doyacak' diyen belediyeye tepki

Adanalı işçiler soruyor: 'Belediyede çalışan taşeron işçiler aylardır maaşlarını alamıyor. Adana sanata doyacak ama emekçinin karnı nasıl doyacak?'

Paylaş

Volkan PEKAL
Adana

Adana Büyükşehir Belediyesinde çalışan taşeron işçilerin 3 ila 5 aylık alacakları içeride dururken Büyükşehir Belediyesinin Uluslararası Adana Film Festivali tanıtımını İstanbul’da Çırağan Sarayı’nda yapmasına emekçiler tepki gösterdi. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Adana’daki eski adıyla Altın Koza film festivallerini düzenleyen Altın Koza bünyesinde çalışırken işten atılan 13 kişi arasında bulunan emekçiler festivale “Adana sinemaya doyacak” sloganı ile milyonlar harcanarak hazırlanıldığını belirterek “Belediyede çalışan taşeron işçiler aylardır maaşlarını alamıyor. Bize tazminatlarımız ödenmiyor. Adana sanata doyacak ama emekçinin karnı nasıl doyacak?​” diye sordu. 

EMEKÇİLER İŞTEN ÇIKARILDI, FESTİVAL ŞİRKETE VERİLDİ

İsimlerini vermek istemeyen emekçiler daha önce film festivallerini belediye bünyesinde kendilerinin düzenlediğini belirterek hiçbir gerekçe gösterilmeden keyfi şekilde işten atıldıklarını dile getirdi. Film festivalinin bu yıl bir organizasyon şirketine verildiğini dile getiren emekçiler, Altın Koza’da vasıflı olan emekçilerin taşeron oldukları için kolayca işten çıkarılıp kendi yaptıkları işin özel bir şirkete para ile yaptırıldığını söyledi. 

ÇIRAĞAN’DA LÜKS TANITIM

Adana Büyükşehir Belediyesince 25 Eylül-1 Ekim 2017 tarihleri arasında 24’üncüsü düzenlenecek olan Uluslararası Adana Film Festivali’nin İstanbul tanıtımı, 15 Eylül günü Çırağan Palace Kempinski Mabeyn Ballroom’da gerçekleştirildi. İşçilerin alacakları hâlâ dururken İstanbul’da lüks bir otelde gerçekleştirilen film festivali tanıtımına jüri üyeleri, yarışma filmlerinin ekipleri, onur ödülü alan sanatçılar, meslek birlikleri temsilcileri ve sinema sektörünün tanınmış isimleri katılmıştı. 

İŞÇİLER, BAYRAMA MAAŞSIZ GİRMİŞTİ

Belediye-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Zeki Eker, Kurban Bayramı öncesinde yaptığı yazılı açıklama ile Adana Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan yaklaşık 1100 işçinin 4 ikramiye 8 aylık fazla mesaisinin ödenmediğini belirterek , Büyükşehir Belediyesine gidip genel sekreterle görüşmesinde “Belediyemizin mali durumu iyi değil” cevabı aldığını belirtmişti. Üç aydır maaş alamayan Altınkoza çalışanları gibi park ve bahçelerde, temizlikte, ilaçlamada ve diğer birimlerde yüzlerce işçi Kurban Bayramı’na parasız girmişti.

ÖNCEKİ HABER

Türkiye Kupası’nda 3. tur başlıyor

SONRAKİ HABER

Amerikan ‘emek bayramı’ izlenimleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...