17-20 Ekim 2019 tarihleri arasında Ortahisar Hüseyin Kazaz Kültür Merkezinde yapılmakta olan Trabzon Sanatevi, 11. Uluslararası Sanat Günleri’nin 3. Gününde “Şehrin Müziğini yazmak üzerine” konu başlığı ile Akademisyen Dr. Süleyman Şenel bir söyleşi programı yaptı. Şenel’i Trabzonlu Halk Müziği Sanatçısı Cemile Cevher Çiçek ile ilgili yazdığı biyografik araştırma kitabıyla tanıyoruz. Programın konuklarından şair Gonca Özmen şiir yazımı üzerine okurlarıyla güzel bir söyleşi gerçekleştirdi.

Yazar Kemal Varol son kitabı “Aşıklar Bayramı” ile şair Serkan Türk moderatörlüğünde aynı başlığı taşıyan programında okurlarıyla kitabı üzerine söyleşide bulundu.

Günün en renkli ismi ise sinema ve televizyon dizi oyunculuğundan tanıdığımız Ruhi Sarı idi. Hayranlarıyla buluşan sanatçı, oyunculuk üzerine yaptığı söyleşisinde yaşadıklarını, sinema ve dizi setlerinde karşılaştığı ilginç ve fıkra tadındaki olayları anlatırken salondaki sevenlerini kahkahaya boğdu. Oyunculuk ve kariyer edinme aşamalarında yaşadığı tecrübeleri gençlere nasihat niteliğinde oldu.

Günün son programı Rusya Federasyonu’ndan sanat günlerine davet edilen soprano Irina Romanovskaya’nın piyano resitaliydi. Sanatçı Klasik Rus repertuvarından ünlü bestecilerin eserlerini çaldı. Konserin bir bölümünü de aryalara ayıran sanatçı sahne performansı ile sanatseverlerden büyük alkış aldı.