Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Sana bırakılmayan parayı ister misin?

İstersen neden istersin? Türkiye'nin ilk pop starı Erol Büyükburç'un elleriyle yazdığı vasiyeti ortaya çıkmış. Büyükburç, tüm mirasını kızı Evren Büyükburç'a bırakmış. Diğer çocukları Jeyan Büyükburç ve Özlem Kaya, 'Biz de hakkımızı isteriz' çıkışıyla mahkemeye koşmuş.
Geçen sabah magazin programlarında tartışılıyordu... Büyükburç'un evlerini ve paralarını, bütün evlatlarının paylaşması daha adil değil miydi? Bu para onların da hakkı değil miydi?

BABAN DÜŞÜNMEDİYSE...
Sizin ailenizi bilemem ama bana babamdan hiçbir şey kalmadı, kalmayacak. Ve bu durum yüreğimi dağlamadı, umrumda bile olmayacak.
Kendi parası; nasıl isterse öyle harcar diye düşündüm hep. Dünyanın en zengin adamı olsaydı da aynı şekilde yaklaşırdım.
Elim ayağım tutuyor, çalışıyorum, aklım yerinde, sağlığım yerinde; niçin babamdan gelecek paranın peşine düşeyim ki? Hem paranın peşine niye düşeyim ki?
Belki de birinden medet ummak tarzım olmadığından... Hayatımda sırtımı yaslayacak kayalarla tanışmadığımdan böyle bir modelim.
Bana göre insan babasından sevgi, şefkat, 'Nasılsın evladım?' cümlesi, manevi destek dışında bi' şey beklememeli. Onu da bulamayabilir tabii, neyse...

PARASI SENİN DEĞİLKİ
O yüzden bir düşünce aldı beni... Erol Büyükburç'un kızları, kendilerine bırakılmayan bir parayı niçin bu kadar çok istiyor ki?
Ben olsam istemezdim, bir kelime bile lafını etmezdim. O baba seni düşünmediyse, o baba elindekilerden sana da bırakmak istemediyse; sen niye o parayı istersin arkadaşım?
Baban diye, parası senin demek değil ki. Baban diye, sana aşkla bağlı olacak değil ki. Baba var, baba var...
Çok büyük paraymış, milyonlarca liraymış...
Ne fark eder!
Sana bırakılmayan, yani senin olmayan o parayı harcarken mutlu olacak mısın?
Evinden, arabandan, kıyafetlerinden haz duyacak mısın?
Bu, başkasına aşık bir adamla zorla evli kalmak gibi bi' şey. İlle de senin olacak!
Ama özünde asla senin değil ve sen bunu daima bileceksin. Böyle bir aşk ister miydin, sor kendine. Aynı hesap...
Her çocuk, hele ki kız çocuğuysa babasının sevgisinden en büyük dilimi kapmak ister. Babalarının, bir çocuğunu evlattan sayıp onları görmezden gelmesinin ağırlığıyla başka türlü başa çıkamadılar belki.
Yürek kaldırmaz, çok ağır bir sınav çünkü.
Konuyu toplarsak...
Kaybettiği paralar için babasını suçlayanlar, hayatının akışının değişmesini babasının iflasına bağlayıp bir daha toparlanamayanlar, para için ailesinin kuklasına dönenler, para için nefret ettiği adamla evli kalmaya devam edenler, miras kavgalarına tutuşan kardeşler...

HAYATINIZIN KONTROLÜNÜ ALIN
Bütün bu paradan çıkış yapıp, egoları bıçaklayan acılarla kavrulup başkasının sizi refaha ulaştırmasını bekleyip hayal kırıklığından kurtulamayacağınıza, hayatınızın kontrolünü babanızdanannenizden ve diğerlerinden almaya ne dersiniz?
Hem tabirimin kusuruna bakmayın ama yemişim parasını, mirasını... Kendi emeğimle kazanıp kurduğum hayatın keyfini hiçbir şeye değişmem.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA