Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        “Onca Erkek Varken... Bu da Nereden Çıktı?” (Why Him?), kızının sevgilisiyle tanışan ve peş peşe şoklar yaşayan bir babanın komik hikâyesini anlatıyor. Müstakbel damat adayını James Franco, babayı ise Bryan Cranston oynuyor

        Hollywood 1950 tarihli “Gelinin Babası”ndan (Father of the Bride) bu yana, kız babalarının sevgililer ya da damat adaylarıyla yaşadığı çatışmalara özel ilgi gösterir. “Gelinin Babası” televizyon dizilerine de ilham vermişti. 1990’lardaki Steve Martin’li yeniden çevrim bir yana, “Zor Baba” serisinin de aynı temanın bir çeşitlemesi olduğu unutulmamalı. Türkiye’de “Onca Erkek Varken... Bu da Nereden Çıktı?” gibi uzun bir isimle oynayan “Why Him?”, “Zor Baba” serisine daha yakın bir fikirden yola çıkıyor. Ama bu kez damadın değil, babanın cephesinden bakıyoruz olaylara... “Zor Baba”da damat, kayınpederine oranla daha makul, aklı başında bir karakterdi. Burada ise tam tersi... Kızın çılgın bir sevgilisi var. Filme telefon ve bilgisayardaki görüntüleriyle dahil olan Laird (James Franco), ilk sahnelerde bir porno oyuncusu izlenimi bırakıyor seyircide. Özellikle sevgilisi Stephanie’nin (Zoey Deutch) ailesi, görüntülü bilgisayar görüşmesi sırasında tam bir şok yaşıyor... İlk karşılaşmaları da kötü geçiyor. Laird küfürsüz konuşamayan, belden aşağı muhabbeti çok seven ve yol yordam bilmeyen biri. Sonuçta, Ned Fleming (Bryan Cranston) için değil damat, sevgili olarak dahi kabul edilmesi mümkün değil.

        KUŞAKLAR ARASI KÜLTÜR ÇATIŞMASI

        Yönetmen John Hamburg ile Ian Helfer’in senaryosu, zıt kişiliklerin çatışması gibi başlasa da giderek zenginleşiyor. Ned ile Laird her şeyden önce Amerikan sermayesinin dününü ve bugünü temsil ediyorlar. Ned, matbaa sahibi eski usul bir işadamı. Kartpostal, ilan, broşür basıyor ama elindeki işleri Çin’e kaptırdığı yetmezmiş gibi, kâğıdı devre dışı bırakan “online” uygulamalar da iş alanını giderek daraltıyor. Laird ise video oyunları satan bir teknoloji şirketinin sahibi. İşyeri ve ev olarak kullandığı malikânesinde çalışanlarına alternatif ofis ortamı sağlıyor. Laird geleceği; Ned ise geçmişi temsil ediyor. Ned’in geçim kaynağı kâğıt. Laird’in evindeyse tuvalet kâğıdı bile kullanılmıyor... Yeri gelmişken hayli komik sahnelere vesile olan “kâğıtsız Japon tuvalet teknolojisi”nin finalde de kritik bir rol oynadığını belirtelim. Ayrıca kuşaklar arası bir kültür çatışması da var aralarında. Laird “Pembe Panter” serisini dahi bilmiyor; moleküler mutfaktan hoşlanıyor ve ayı eti yiyor.. Ned’i en çok rahatsız eden özelliğiyse, cinselliği tabu olarak görmüyor olması. Evinin her yanı, erotik sanat eserleriyle dolu... Laird, kontrol edemediği cinselliğiyle, Ned’i giderek daha çok rahatsız ediyor. Oğlu ve karısının (Megan Mullally) da kontrolden çıkmasından endişe ediyor.

        GÜLDÜRMESİNİ BİLEN BİR FİLM

        Filmin mizahı Laird’in aşırı rahatlığı ve samimiyetiyle Ned’in kontrol manyaklığı arasındaki kontrasta dayanıyor. “Why Him?”, komedinin özünün kontrastlar yakalama olduğu gerçeğini bir kez daha ispat ediyor. Diyalogları gereksiz yere uzatılmış, tadı kaçmış sahneler de var arada. Ned ile Laird dışında diğer karakterlerin iyi yazıldığını söylemek mümkün değil. Çok yeni ve orijinal fikirlere sahip olduğu da söylenemez belki; ama güldürmesini bilen, eğlenceli bir film... Ned ile karısının çok sevdiği, 70’lerin efsane rock grubu Kiss’in de filmde anahtar bir işleve sahip olduğunu belirtelim.

        Diğer Yazılar