banner221

'Samsun'un güzelliklerini keşfedin!..'

OMÜ'de öğrenim gören çoğunluğu uluslararası öğrenci ile bir araya gelen Başkan Zihni Şahin, "Samsun'un turizm ve tarihi zenginliklerini keşfedin" önerisinde bulundu

'Samsun'un güzelliklerini keşfedin!..'

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Öğrenci Konseyi'nin organize ettiği etkinlikte öğrencilerle bir araya geldi. Sevgi Kafe'de düzenlenen yemekte konuşan Başkan Zihni Şahin, çoğunlu başka ülkelerde uluslararası öğrenci olan konuklarına, "Samsun'un güzelliklerini keşfedin" çağrısında bulundu.

SAMSUN, ÇOK ÖNEMLİ BİR KENT
OMÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Menderes Kabadayı ile OMÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Muhsin Oğul'un da yer aldığı yemekte Başkan Zihni Şahin, öğrencilere, Samsun'un tarihi ve doğal güzelliklerini tanıttı. Samsun'un Anadolu'ya açılan bir kapı olduğunu söyleyen Başkan Zihni Şahin, "Hava, kara, deniz, demiryolu ile imkanları ile, 289 kilometrelik sahil şeridi ile, 17 ilçesinin cofrafi zengilikleri ile Samsun çok önemli bir şehir" dedi.

AYVACIK'TAN VEZİRKÖPRÜ'YE...
Coğrafi olarak Samsun'un 4 bölüme ayrıldığına dikkati çeken Zihni Şahin, sözlerinin devamında şunları söyledi:

"Samsun'u merkez, doğu, batı ve iç bölge olarak ayırabilir. Doğu bölgesinde Çarşamba, Terme, Ayvacık ilçelerimiz müthiş doğal güzelliklere sahip. İç kısımlarda örneğin Ladik kış turizmi ve sporları için önemli merkez. Havza, Ladik, Vezirköprü tarihi hamamları, termal imkanlarıyla görülmeye değer. Vezirköprü ilçemizin Kunduz Ormanları ile Şahinkaya Kanyonu büyük turizm değerleri. 

'BU GÜZELLİKLER SİZLERİ BEKLİYOR...'
Batı bölgesinde Bafra'daki kuş cennetimiz, uluslararası bir üne sahip. 350 kuş türü, 560 bin dönüm alanda barınıyor. Burada 140 üreyen kuş türü var. Dünya genelinde nesli tükenen 25 türün 15'i burada... Baraj göllerimiz, Alaçam'ın, Yakakent'in doğal güzellikleri hep sizleri bekliyor. Geçtiğimiz yaz il genelinde otellerde yer bulunamadı. Hedefimiz altyapı eksikliklerimizi tamamyayarak Samsun'u turizm kenti yapmak. Sizlerin eğitim öğrenim gördüğünüz yıllar boyunca tüm bu güzellikleri görmenizi istiyorum. Bunun için Büyükşehir Belediyesi olarak sizlere her türlü imkanı sağlamaya hazırız."

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER