Samsunspor Başkanı Erkurt Tutu, ligin son sırasında bulunan takım ile ilgili küme düşme gibi bir konuyu akıllarına getirmediklerini belirterek, devre arasında transfer yapabilmeleri için 5 Milyon Lira'ya ihtiyaçları olduğunu söyledi

BORÇ 55 MİLYON LİRA
Samsunspor Başkanı Erkurt Tutu, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Nuri Asan Tesisleri'ne basın toplantısı düzenledi. Bir çok konuda yönetim kurulu üyeleriyle birlikte açıklamalarda bulunan Başkan Tutu, "Son bir yıl içinde yaklaşık 10 Milyon Lira'ya yakın borç ödesek de, kur farkı, faizlerle birlikte borcumuz halen 55 Milyon Lira civarında. Bizim tek sevdamız Samsunspor'u yönetmek ve bunu doğru düzgün yapmak için uğraşıyoruz. Amacımız sıkıntılarından tamamen arınmış bir kulüp yaratmak" dedi.

SIKINTIYI YÖNETİYORUZ
Başkan Tutu, "Bu yönetim olarak ikinci dönemimiz. Ne zaman kulüp sıkıntılı bir döneme girse yöneticilik yapmak bize düşüyor. Sezon öncesi transfer yasağımız vardı, geçmişten gelen oyuncu borçları ödüyoruz. Bunların sorumlusu bizler değiliz. Göreve gelirken, sorunların bir kısmını biliyorduk ama bilemediğimiz sıkıntılar varmış. Ne olursa olsun bunları çözmek için çaba sarfediyoruz. Parayla bile çözemediğimiz sıkıntılar vardı, zaten bunun faturasını, transfer yasağıyla ödedik" diye konuştu.

KÜME DÜŞME KORKUSU
Tüm oyunculara güvendiğini söyleyen Başkan Tutu, "Bu yıl yeniden doğuş yılımız. Altyapıdaki oyuncularımızla birlikte ayağa kalkacağız. Küme düşmek gibi bir konuyu kesinlikle düşünmüyoruz. Tüm oyuncularımıza güveniyorum. Nasıl geçen yıl iyi başladık, kötü bitirdik, bu yıl da kötü başladık ama iyi biteceğine inanıyorum. Geçen sene aldığımız puan silme cezası tüm dengemizi bozdu. Bu yıl da aynı sorunla karşılaşmamak için uğraştık ve başardık" dedi.

BAKAN KILIÇ'A TEŞEKKÜR
Başkan Tutu, şöyle devam etti: Devre arasında transfer yapacağız. Bunun için transfer tahtasını açtırmamız gerekiyor ve 5 Milyon Lira'ya ihtiyacımız var. Önümüzdeki süreçte bunu üretmek için uğraşacağız. Bu zamana kadar bir çok borç ödedik. Bunda Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'ın büyük gayreti var. Kendisine camiamız adına teşekkür ediyorum. Teknik direktör konusunu da hafta sonu aramızda konuştuktan sonra netleştireceğiz."

Selçuk KAYA