1 YILLIK İMZA

Kırmızı- Beyazlılarda Teknik Direktör Taner Taşkın, dün Samsun'a davet edilmişti. Dün akşam Nuri Asan Tesisleri'nde gece geç saatlere kadar Başkan İsmail Uyanık ve yöneticilerle görüşen Taner Taşkın'la anlaşma sağlandı. Taşkın için bugün imza töreni düzenlendi. Törene Samsunspor Başkanı İsmail Uyanık ve Sportif Direktör Reşat Çağan'ın yardımcısı Ercan Koloğlu da katıldı. 2015-2016 sezonunda Manisaspor'la şampiyonluk, 2013-2014 sezonunda da Menemen Belediyespor'la 3. Lig play-off şampiyonluğu yaşayan Taner Taşkın, Samsunspor'la 1 yıllık sözleşme imzaladı. 2008-2009 sezonunda Samsunspor'da Teknik Direktör Hayrettin Gümüşdağ'ın yardımcılığını da yapan Taşkın, camiaya umut dolu mesajlar verdi.

TECRÜBELİYİM

Taşkın, "Burada olmaktan çok mutluyum. Camianın yabancısı değilim, burada yardımcı antrenörlük yaptım. İnşallah bu birliktelikten şampiyonluk çıkacaktır. İsmail Uyanık'ın gelişiyle şehirdeki enerji kaybı da son buldu. Biz de bu rüzgarla buralara geldik. İsmail Uyanık ve Samsunspor'la çalışmak bize de büyük katkılar sağlayacaktır. Daha önce iki şampiyonluk yaşadım, üçüncü apoleti de burada takmak istiyorum. Olursa benim adıma da önemli bir şampiyonluk olur. Bu stresi kaldırabilecek güçteyim. Daha önce burada çıraklığımı yaşadım bu sene ise ustalığımı yaşamak istiyorum. Kurada efsane isimlerden oluşturulan futbol komitesiyle uyumlu bir çalışma yapacağız. Başarı ve başarısızlıkta hepimizin olacak" dedi.

HEDEF SÜPER LİG

Deneyimli teknik adam şöyle devam etti: "Doğru bir takım çıkaracağız. Buraya yakışır bir oyuncu grubu getirmeyi arzuluyoruz. Ben kendi bildiğim oyuncuyu bile yeniden gözlemleyeceğim. Burada samimi bur hava var ve bunu çok sevdim. Güzel bir ortam olacak. Güçlü bir Samsunspor için buradayız. Başkanımızın da destekleriyle bütün samimiyetimiz ve bilgi birikimimizle yolumuza devam edeceğiz. İki şampiyonluk yaşadım ve şimdi sıra Samsunspor'da. Hedef TFF 1. Ligi değil Süper Lig. 24 kişilik bir kadro kurulması muhtemel. Bunu tespit ettik ancak altyapıdan gelenlerle belki 26'yı bulabilir. Bu lige özgü oyuncular alınacak. Doğru transferler yapılacak, para pul sevdalısı oyuncuları buraya sokmayacağız."

2-3 ÖZEL OYUNCU

"Başkanımız 2-3 özel oyuncu alınabilir dedi ama diğerleri tamamen bu lige özgü olacak. Bu ligde tecrübeliyim. 8 yıldır bu ligde çalışıyorum. Nasıl şampiyon olunacağını, nasıl hedefe gidileceğini çok iyi biliyorum. Burada da sıcak ve güzel bir ortam var. Basının taraftarın desteği de çok önemli. Samsunspor düşünce basın da düştü, siz de böyle değerlendirin. Yeniden çıkmak için sizin de desteğinize ihtiyacımız var. Her ligin kendince oyuncuları var. Popülist bir takım kurarsak, başarılı olamayız. Bu ligde kendini kanıtlamış oyuncular almalıyız. Buna uğraşacağız. Aidiyet duygusunu çok önemsediğim için tesislerde kalacağım. İlerleyen dönemde oyuncular da burada kalacaktır."