TEMELİMİZ SAĞLAM

İçlerinde avukat, doktor, öğretmen, mühendis, esnaf kısacası toplumun her kesiminden Samsunsporlular var. 2005 yılında bir kaç kişi tarafından lise yıllarında kurulan Üniversiteli Samsunsporlular kısaca Üni-Sam, şimdi ise 47 ilde 250 farklı fakültede adından söz ettiren bir oluşum. Tek amaçları var, o da Samsunspor'un daha iyi şartlarda mücadele etmesi ve başarılı olması. Üni- Sam Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ceyhun Donbay, "Bizler camia adına büyük bir boşluk hisseden arkadaşların mücadelesiyiz. Temelimiz sağlam, içimizde doktor da var, avukat da var, mühendis de var. İnsanlara ve topluma Samsunsporluluğu aşılayacak projeler yapıyoruz. Bu sayede de Samsun'da faaliyet gösteren lobilerin karşısında, gelecekteki en güçlü ses olacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.

OKULLARA YARDIM

Donbay, "Her yıl kendi imkanlarımızla atkı bastırıp, Samsunspor Store'de satılmasını ve kulübe gelir olmasını sağlıyoruz. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'yle ortaklaşa çalışıp, her yıl belirlenen öğrencilere bot, mont ve atkı dağıtıyoruz. Her sene 47 ildeki Üni-Sam temsilcilikleri, Şehit ve Gazi Aileleri Dernekleri'ne giderek, onlara moral veriyor. Şu anda üyemiz Latif öğretmenin görev yaptığı Şanlıurfa'da köy okuluna Samsunspor kütüphanesi kuruyoruz. Vezirköprü'de bir köy okulumuzu kırmızı, beyaz ve siyah renklere boyuyoruz. Her yaz futbol turnuvaları düzenliyoruz. Down sendromlu kardeşlerimizle etkinlikler yapıyoruz. Asarcık'taki köy okulumuza kışlık giyim yardımı yapacağız. Bunları yaparken de kimseden maddi destek istemiyoruz. Projeler için geliri kendi adamızda topluyoruz" dedi.

VALİ'DEN TAKDİR

Vali Osman Kaymak'ı da ziyaret ettiklerini hatırlatan Donbay, şöyle bitirdi: "En büyük amacımızdan birisi de Samsunspor'un için kalıcı proeler üretmek. Bunun için sürekli fikir alışverişinde bulunuyoruz. Son olarak da hazırladığımız dosyayı Samsun Valisi Osman Kaymak'a sunduk. 50'ye yakın bu projeler geçmişte Samsunspor yönetimlerine de bıraktık. Bazıları ilgilendi, bazıları ilgilenmedi. Valimiz Osman Kaymak'ın takdirini alan dosya, inanıyoruzki, Samsunspor'un kurtuluy reçetesidir. Dosyalarımızı ulaşabildiğimiz herkese bırakmaya çalışıyoruz. Bu anlamda Samsunspor için gönüllü çalışan bir grubuz diyebiliriz. Bizler gibi fikir üreten, bu çorbada tuzum olsun diyenler de sosyal medya aracılığıyla bizlere kolayca ulaşabilir, fikrini projesini paylaşabilir."