Samsun'u BAL'da temsil edecek olan Havza Belediyespor, ladik Belediyespor ve Çarşambaspor, yeni sezon öncesi yaptıkları transferler ve sezonu erken açarak çalışmaya başlayarak, 2018-2019 sezonuna damgalarını vurmak istiyor.

LADİK, BU SEZON İŞİ BİTİRMEK İSTİYOR
Son 6 sezondur BAL'da mücadele eden ve ligi her zaman üst sıralarda noktalayan Ladik Belediyespor, bu sezon Antrenör Eyüp Narşarp yönetiminde gittiği yapılanmayla, 2018-2019 sezonunda da üst sıraları zorlayarak, 3'üncü Lig'e yükselmek için mücadele edecek. Bu sezon hedeflerinin 3'üncü Lig'e çıkmak olduğunu belirten Narşap, "Sıkı çalışıyoruz. uzun zamandır BAL'da mücadele eden bir ekibiz ve bu konuda tecrübeliyiz. Bu sezon umarım 3'üncü Lig'e yükselerek, bunca zamanlık emeklerimizi, şampiyonlukla taçlandırmak istiyoruz" dedi.

ÇARŞAMBA SESSİZ
BAL'ın en tecrübeli Samsun ekiplerinden olan Çarşambaspor ise, bu sezon yaşadığı talihsizlikler sonucunda play-out maçı oynamak zorunda kaldı ve Termespor karşısında aldığı galibiyetle BAL'da tutunmayı başarmıştı. Yeni sezonda kadrosunda büyük değişiklikler yapmayan Çarşambaspor, bu sezon da BAL'da tutunma mücadelesi verecek. Çarşambaspor'un yeni teknik direktörü Hasan Basri Kara, "Bu sezon ligde elimizden geleni yapacağız. Geçtiğimiz sezonda kulüp pek istediğini başaramadı. Ancak, bu sezon daha rahat bir sezon geçirebileceğimizi düşünüyorum" dedi.

BAL'A İDDİALI GİRİŞ YAPACAK
Ligin yeni isimlerinden Havza Belediyespor ise gerek yaptığı transferler, gerek diğer yapılanma çalışmalarıyla BAL'a iddialı bir şekilde girecek. Geçtiğimiz sezonda ligi 2 hafta önceden bitirerek rahat bir şekilde şampiyonluğunu ilan eden Havza Belediyespor, ligin sonlanmasından bu yana dur durak bilmeden transferlerine devam ediyor. 2018-2019 sezonunda da Havza Belediyespor, BAL'ın tecrübeli ekipleri karşısında mücadelesini sürdürerek adından söz ettirecek. Havza, en son 2016-2017 sezonunda BAL'da mücadele etmişti. 1 yıllık aranın ardından tekrar BAL'a dönüş yapıyor. Bu sezon herşeyin çok farklı olacağını dile getiren Teknik Direktör Mustafa Şakar, "Bu sezon BAL'a tekrar döndük ve bu sefer daha iddialı bir şekilde geldik. Şampiyonluk yolunda elimizden geleni yapacağız. Güzel bir kadro kurduk ve ekipte tecrübeli oyuncularımız da var. Bu sezon BAL'a damgamızı vuracağız" şeklinde konuştu.

3 OLAN TEMSİLCİ 4'E ÇIKABİLİR
Son olarak bu sezon BAL statüsünde yapılan değişiklikler birçok kulübü zora soksa da, sonradan yapılan iyileştirmelerle, federasyon karışıklıklara son verdi. Bu sezonda da Samsun'u 3 takım temsil edecek. Ancak önümüzdeki sezonlarda bu sayının 4'e çıkması bekleniyor.

Haber:Kenan KAYA