İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'na büyük bir hırs ve heyecanla hazırlanan Milli Basketbolcu Ercin Köse, kampa verilen kısa arada Ramazan Bayramı'nı ailesiyle geçirmek için Samsun'a döndü.

Hergün yaklaşık 3 saat antreman yapan Ercin'in basketbol aşkı 9 yaşında başladı. Karşısına çıkan tün engelleri aşan Ercin 14 yaşında profesyonel oldu. 3 yıldır da Kadınlar Basketbol 1. Ligi'nde engelli olmayanlarla birlikte ter döküyor. Tüm arkadaşları gibi onun da aklı ilk kez olimpiyat heyecanı yaşayacağı Deaflympics'te.

DUYMA YETİSİNİ KAYBETTİĞİNDE 9 AYLIKTI

20 yaşındaki Ecrin, geçirdiği orta kulak iltihabı nedeniyle duyma yetisini kaybettiğinde henüz 9 aylık bir bebekti. Cihazla kısmen duyabilen yetenekli basketbolcu, aldığı eğitimlerle ailesiyle işaret dili kullanmadan anlaşabiliyor.

'SAHAYA BİRİNCİLİK İÇİN ÇIKACAĞIZ'

Hedeflerinin çok büyük, olduğunu söyleyen Ercin, ''Bu yıl çok önemli. Sahaya birincilik için çıkacağız. Kazanmak veya kaybetmek önemli değil. Önemli olan savaşarak kazanmak veya kaybetmek'' dedi.

BASKETBOLA SAMSUN DOĞUPARK'TA BAŞLADI

Samsun Doğupark'taki potalarda basketbol oynamaya başladığını belirten Ecrin, 'Tek kız bendim. Hep erkeklerle oynuyordum. Annem ve babam beni burada izliyordu. Hadi eve gidiyoruz dediklerinde 'Hayır gitmek istemiyorum' diyordum. Sıcak da olsa ayrılmıyordum'' sözleriyle basketbola olan sevigisini anlattı.

BAŞARILARI SAYMAKLA BİTMİYOR

Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nde antrenörlük okuyan Ecrin Köse'nin başarıları da saymakla bitmiyor. Yıldız adayı basketbolcunun madalyaları, kupaları ve MVP (En Değerli Oyuncu) ödülleri odasını süslüyor. Uluslararası düzeyde de U21 İşitme Engelliler Dünya Şampiyonası'nda aldığı gümüş madalya ve sayı kraliçeliği bulunan Ercin, '' Şu an da olimpiyatlara odaklandım. Olimpiyatlar bittikten sonra hayalim Amerika'da oynamak ve Kadın Basketbol A Milli Takımı'nda ter dökmek'' ifadelerini kullandı.