Anasayfa Haber Samsung, Katlanabilir Akıllı Telefonunu Sergiledi

Samsung, Katlanabilir Akıllı Telefonunu Sergiledi

Samsung’un bir süredir beklenen katlanabilir akıllı telefonu ilk kez ortaya çıktı.

Katlanabilir OLED ekranlarını yıllar önce tanıtan Samsung’un uzun bir süredir katlanabilir akıllı telefonunu tanıtması bekleniyordu. Beklenen gün geldi ve şirket, geliştirici konferansında cihazla ilgili ilk bilgileri paylaştı.

Samsung’un katlanabilir akıllı telefonu 2 ekrandan oluşuyor. Dış kısmında standart kullanımı hedefleyen bir ekran bulunuyor. Telefon sağ tarafından açıldığında ise, iç kısmından oldukça geniş bir ekran çıkıyor. Bu konuma getirildiğinde telefonun bir tablete dönüştüğünü söylemek mümkün.

Telefon henüz hazır değil

Samsung, prototip henüz hazır olmadığı için telefonun tasarımını göstermekten kaçındı. Tanıtımda yalnızca birkaç salise “Bakın, çalışıyor” mesajıyla gösterilip kaldırıldı. Şirket buna rağmen prototipin bazı teknik detaylarına değindi.

Telefonun içe doğru katlanacak olan ana ekranı, 7,3 inç boyutunda. 4,2:3 gibi ilginç bir ekran oranına sahip olan telefon, 1.536×2.152 piksel çözünürlük sağlıyor. Ekranın piksel yoğunluğu ise 420 ppi.

Telefonun ön kısmında kalan ikinci ekran ise 4,6 inç boyutunda ve 21:9 oranında. Cover Display olarak adlandırılan bu ekran, 840×1.960 piksel çözünürlük sağlıyor.

Ekran, kağıt gibi katlanabiliyor

Samsung’un katlanabilir telefondaki en büyük başarısı ise büyük ekranın neredeyse boşluksuz bir şekilde üst üste binebilmesi. Telefonun katlandığı noktadaki piksellerin ve camın ne kadar dayanıklı olacağı ise merak konusu.

Samsung, bu telefon için ilginç kullanıcı deneyimi özellikleri geliştiriyor. Örneğin Cover Display’de açık olan bir uygulamaya, ana ekran açıldığı anda daha geniş bir alanda devam edilebilecek. Ayrıca 7,3 inçlik dev ekrana çok sayıda uygulama penceresinin aynı anda sığdırılması gibi özellikler de getirilecek.

Yeni Android Arayüzü

Konferansta Samsung’un yeni Android arayüzü One UI da tanıtıldı. One UI, kullanıcıların telefonu tutma alışkanlıklarına göre geliştirilen bir arayüz. Özellikle dikine büyümeye devam eden akıllı telefonlarda bu tip geliştirmelerin yapılacak olması sevindirici.

One UI, önümüzdeki Ocak ayında Galaxy S9, Galaxy S9+ ve Galaxy Note 9 için yayınlanacak. Bu arayüzün ABD, Almanya ve Kore’deki kullanıcılar için beta testi de yayınlanacak. Beta testi Aralık ayında başlayacak.