Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından evi olmayan emeklileri ev sahibi yapmak için başlatılan çalışmaların devam ettiğini belirten Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Samsun Şube Başkanı Abdullah Eren, umutla bekleyen emeklilerden zaman istedi.

HÜKÜMETTE VERİLEN SÖZLER YERİNE GETİRİLİR
Emeklilere müjde niteliğindeki ev haberini eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun verdiğini hatırlatan Başkan Eren, bu haber sonrasında dernek olarak çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Eren, 'Bunun üzerine genel merkezimiz, 'Samsun il ve ilçelerindeki Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği'ne üye olup da evi bulunmayan isimleri bizlere gönderin' dedi. Biz de bunun üzerine duyurular yaptık, evi olmayan emeklilere ulaştık. Gerekli evrakları hazırlayıp, ilgili kurumlara gönderdik. Daha sonra 'dernek ev yapıyor' yönünde dedikodular çıktı. Bizim böyle bir lüksümüz yok, bizim kendi evimiz yok. Hükümette verilen sözler yerine getirilir, bu doğrultuda biz evrakları gerekli yerlere gönderdik. Şimdi sonuçlanmasını bekliyoruz' sözlerini kaydetti.

EMEKLİLER DE MERAK EDİYOR
Çalışmaların 2017 yılında başlayabileceğini aktaran Başkan Eren, arsa tespitlerinin yapıldığını kaydetti. Eren, 3 bin civarında başvuru aldıklarını dile getirerek, 'Ancak ev sahibi olacak kişi sayısı bin 500'ü geçmez. Bu ev konusunda herhangi bir limit yok. Örneğin, bu sene 500 ev yapılır, diğer sene bir 500 ev daha yapılır. Bu şekilde olacağını tahmin ediyoruz. Sadece Samsun'da değil Türkiye genelinde evsiz emeklinin bırakılmaması hedefleniyor. Evlerin ise Kıranköy ve otogar civarında yapılacağını düşünüyoruz. Emeklilerin de talepleri bu yönde. Süreç biraz uzun sürdü, emekliler de merak ediyor ve umutla bekliyor. Bu sözü devletimiz verdi, devletimizin evi olmayan bütün emeklileri ev sahibi yapacağına inanıyorum. Ama zamana ihtiyacımız var' ifadelerini kullandı.

Zeynep Irmak ÖCAL