CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, Adana'da öğrencilerin hayatını kaybetmesinen derin üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, "Ortaokul seviyesinde cemaat yurdu açılması yasak iken yasadaki boşluktan yararlanıp her tarafı cemaat yurtları ile dolduranlar, yasa dışı olan bu yurdu denetlemeyenler, ahşap bir binaya yurt izni verenler bu vahim olayın asıl nedeni ve gizli failidir" dedi

CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, Adana'da çıkan yurt yangıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Akcagöz, açıklamasında, "Adana Aladağ öğrenci yurdunda çıkan yangında hayatını kaybeden öğrencilerimize Allah'tan rahmet, acılı ailelerine baş sağlığı, yaralı öğrencilerimize acil şifalar diliyoruz. Bu olayın, salt bir kaza ya da basit bir ihmal olarak değerlendirilmesini kabul etmiyoruz. Ortaokul seviyesinde cemaat yurdu açılması yasak iken yasadaki boşluktan yararlanıp her tarafı cemaat yurtları ile dolduranlar, yasa dışı olan bu yurdu denetlemeyenler, ahşap bir binaya yurt izni verenler bu vahim olayın asıl nedeni ve gizli failidir" ifadelerini kullandı.

BU BİR İHMALDİR
Akcagöz açıklamasını şöyle sürdürdü: "Üstelik 4+4+4 zorunlu eğitimi tamamlamak uğruna, bölgedeki fakir köy çocukları derme çatma, yurt bile denilemez yerlerde toplanmıştır Devletin yapması gereken yurt vs gibi hizmetler verilmediği için ortaya çıkan boşluktan ve insanların fakirliğinden, cemaat ve tarikatlar yararlanmaktadır. Üzgünüz, ancak bu olayın son olmasını diliyoruz. Ülke evlatlarının, tarikat ve cemaat yurtlarında heba edilmesine imkan tanınmamasını diliyoruz. Bu denetimsizliğin bedelini, keşke çocuklarımız canları ile ödemeselerdi. Keşke bu ihmal, çocuklarımızın canına mal olmasaydı. Yaşanan bu ihmal ve denetimsizlikler artık son bulsun istiyoruz. Çocuklarımızın, yangın merdiveni önünde öldüğü ifade edilmektedir. Kilitli olan yangın merdiveni, çocuklarımızın sonu olmuştur. Bu, ihmal değil de nedir? CHP Milletvekillerinin, yurtların denetlenmesine yönelik önergesini reddedenler de, bu ihmalin birer parçasıdır."

CHP İl Başkanı Akcagöz, sözlerini "Peki, sadece Adana'da mı bu denetimsizlik yaşanmaktadır? Samsun'da, gerek Milli Eğitim Müdürlüğü'nce, gerekse başka ilgili devlet kurumlarınca yurtlara yönelik denetleme ve inceleme yeterince yapılmakta mıdır?" açıklamasıyla tamamladı.