BOLU (AA) - Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) İzzet Baysak Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesinde "El Rehabilitasyon Ünitesi"nin açıldığı bildirildi.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, AİBÜ İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Cahit Özdemirel anısına eşi Muazzez Özdemirel tarafından yaptırılan El Rehabilitasyon Ünitesi törenle hizmete açıldı.

Rehabilitasyon alanında hizmet sunacak ve 360 yatağa sahip ünitede, özellikle el fonksiyonlarını günlük yaşam aktivitesini yerine getirecek kadar kullanamayan, kısmi felçli ve el yaralanması sonrası rehabilitasyon ihtiyacı olan hastaların yaşam kalitelerini yükseltmenin yanı sıra bu hastaların beyin ekstremite koordinasyonu yanında el becerilerine de fonksiyonellik kazandırılması amaçlanıyor.

Ünitenin açılışına katılan İl Sağlık Müdürü Dr. Öğrt. Üyesi Muhammed Emin Demirkol, Muazzez Özdemirel, hastane yönetimi ve katkısı olan herkese teşekkür ederek, "Bütün hastanelerimizde sağlık alanlarında hastaların beklentilerine uygun en verimli şekilde hizmet sunulabilmesi gayesi içerisinde çalışmaktayız." ifadesini kullandı.