Balıkçılar palamutta son yılların en bereketli yıllarından birini yaşıyor. Oldukça bol miktarda çıkan palamut, balıkçı tezgahlarını kaplıyor. Hem balıkçı hem de vatandaş bu durumdan oldukça memnun.

Oldukça fazla rağbet gören palamut için vatandaşlar balıkçıların önünde adeta kuyruğa girmiş durumda. İlk günlerde çıkan küçük palamudun 4 tanesi 10 liraya satılırken şimdi ise bir kilonun üstüne çıkan 1 tane palamut 7 liradan satılıyor.

Fakat palamudun hamsiyle beslenen bir balık olması ve gittikçe boyutlarının büyümesi balıkçıları düşündürmeye başladı. İyi bir palamut sezonu geçirdiklerini söyleyen balıkçılar, palamudun fazla olması nedeniyle hamsinin bu yıl az olabileceğini söylüyor.

Kılıç: "Hamsinin bu yıl az olma ihtimali var"

Samsun Saathane Meydanı balıkçı esnaflarından Mehmet Kılıç, "Palamut bu yıl oldukça fazla. Tanesi 1 kilo 200 gram geliyor. Tanesini 7 liradan satıyoruz. 3 tanesi 20 lira. Vatandaş bol bol alıp yiyor. Ucuz olduğu için fazla alıyor, kış için dolabına koyuyor. Uzun zamandır görülmemiş bir bolluk yaşanıyor. Ben 15-20 yıl önce böyle bir bolluk gördüm. Hamsiyi de bekliyoruz. Fakat palamut hamsiyi yediği için hamsinin bu yıl az olma ihtimali var. Hamsi Ekim'in 15'inden sonra çıkarsa hamsi bolluğu yaşanabilir. Ancak Kasım'da çıkarsa az olabilir" dedi.

Bayrak: "Palamut hamsiyi yiyor"

Palamudun bir kilonun üstüne çıktığını söyleyen balıkçı esnafı Halit Bayrak, "Bu yıl palamut bolluğu var. Vatandaş palamut stokunu yapsın. Çünkü havalar bozunca palamut çekilmeye başlar. Palamut varken hamsinin olması zor. Bir ay sonra hamsi çıkar fakat. Az olabilir. Çünkü palamut hamsiyi yiyor. Ama belli olmaz. İnşallah hamsi de palamut gibi bol olur. Bu hem vatandaş hem de bizim için iyi olur" diye konuştu.